Piept de fazan cu dulceata de merisoare si ciupercute
Piept de fazan cu dulceata de merisoare si ciupercute
INGREDIENTE:
• Piept de fazan
• Cartofi dulci
• Merisoare
• Cimbrisor
• Ienupar
• Zahar brun
• Bulion de vita
• Vin rosu
• Ceapa shallot
• Ciupercute
• Mix de baby morcovi
• Ulei de masline
• Unt
• Sare
• Piper
MOD DE...
INGREDIENTE:
• Piept de fazan
• Cartofi dulci
• Merisoare
• Cimbrisor
• Ienupar
• Zahar brun
• Bulion de vita
• Vin rosu
• Ceapa shallot
• Ciupercute
• Mix de baby morcovi
• Ulei de masline
• Unt
• Sare
• Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, pieptul de fazan este brezat intr-o tigaie cu unt si ulei, asezonat cu sare, piper si introdus la cuptor.
Pentru garnitura, cartofi dulci sunt copti, apoi pasati, iar ciupecile si baby morcovii blansati se soteaza pe rand intr-o tigaie cu unt.
Sosul fructat care va completa aroma speciala a carnii este realizat din boabe de ienupar, merisoare, cimbrisor, vin rosu, zahar brun si bulion de vita, iar pentru glazura se realizeaza o reductie aromata din: ceapa shallot, ulei de masline, zahar si vin rosu.
Pofta buna!