Citeste mai mult despre:
ArenaBucatarilor-Retete,
Biftec tartar
INGREDIENTE:
Mușchi de vită
Ouă
Muștar Dijon
Capere
Boabe muștar fermentate
Ulei de măsline
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, mușchiul de vită este tăiat în trei bucăți. Prima bucată este tocată mărunt cu ajutorul unui cuțit. În continuare, pe un pat de gheață, într-un vas se amesteca cu telul gălbenușurile, muștarul, caperele, boabele de muștar fermentate și se aromatizează cu sare, piper și ulei de măsline. La final este adăugat mușchiul de vită tăiat și se amestecă totul până se omogenizează.
Șnițel de vită și mușchiuleț de vită la cuptor cu legume sotate în unt
INGREDIENTE:
Mușchi de vită
Ouă
Făină
Pesmet panko
Zucchini
Baby morcovi
Sparanghel
Usturoi
Rozmarin
Cartofi violet
Zahăr brun
Unt
Ulei
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
A doua bucată din mușchiul de vită este frăgezită cu ajutorul unui ciocan special, după care este aromatizată cu sare și piper. În continuare, mușchiul este panetat într-un amestec realizat din făină, ou și pesmet panko, apoi se rulează și se prăjește în baie de ulei.
Pentru un plus de gust și textură, interiorul șnițelului este umplut cu zucchini, baby morcovi și sparanghel sotate în unt cu ulei și aromatizate cu sare, piper, zahăr brun și usturoi.
Ultima bucată din mușchiul de vită este legată cu sfoară alimentară, condimentată cu sare și piper, apoi este brezată în unt și aromatizată cu rozmarin și usturoi. În continuare, mușchiul este introdus la cuptor.
La final, preparatul este înnobilat cu chipsuri din cartofi violet, pentru care feliile de cartofi sunt lăsate câteva minute în apă cu gheață, după care sunt prăjite în baie de ulei. Poftă bună!
FOTO: ARENA BUCĂTARILOR