ß

Mămăligă gratinată cu urdă și jumări

Mămăligă gratinată cu urdă și jumări

INGREDIENTE:

Pulpă de porc Mangalița

Fleică de porc 

Untură de porc 

Mălai 

Lapte 

Cimbru

Chimen 

Usturoi 

Urdă 

Unt 

Sare 

Piper

MOD DE PREPARARE: 

Pentru început, pulpa și fleica de porc tăiate în cubulețe, aromatizate cu sare, piper și cimbru, sunt prăjite în untură de porc. După ce carnea prinde culoare este aromatizată cu usturoi.

Pentru mămăligă, laptele aromatizat cu ustori, sare și chimen este pus la fiert. După ce laptele a început să fiarbă, semințele de chimen sunt scoase și se adaugă mălaiul în ploaie, se lasă să fiarbă puțin, apoi se aromatizează cu urdă, unt, jumări și puțină untură de la jumări. În continuare, amestecul rezultat este pus în forme unse cu unt, după care acoperite cu urdă și băgate la cuptor pentru a se gratina.
 

 

Ruladă din cotlet de porc cu praz și bacon, fleică de porc presată și chutney de mere cu cârnați de Pleșcoi

INGREDIENTE:

Fleică de porc

Cotlet de porc

Cârnați de Pleșcoi

Bacon

Ardei iute

Cașcaval

Ouă

Muștar

Panko

Usturoi

Țelină

Lapte

Ceapă

Mere

Anason stelat

Baby morcovi

Cartofi violet

Chimen

Pătrunjel

Praz

Coriandru

Vin

Unt

Ulei

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, fleica de porc este aromatizată cu sare, piper, ulei și ardei iute, după care este introdusă la cuptor.

Pentru umplutură, se pun la călit bacon, praz și ardei iute, după care se aromatizează cu pătrunjel, coriandru și cașcaval ras. 

În continuare, cotletul de porc este frăgezit cu ajutorul unui ciocan pentru șnițele și uns cu ou, apoi umplut cu umplutura realizată anterior. După ce a fost umplut, cotletul este îmbrăcat în folie alimentară și introdus la cuptor. Odată scos de la cuptor, cotletul este uns cu muștar, apoi este îmbrăcat într-o crustă realizată din pătrunjel, panko, usturoi, ulei și sare, amestecate și mărunțite în blender.

Pentru piureul de țelină, țelina este fiartă în lapte cu sare, apoi amestecată într-un blender de mare viteză.

Pentru chutney-ul de mere, ceapa, cârnații de Pleșcoi și merele sunt sotate în unt și puțin ulei, sunt asezonate cu zahăr și, după ce s-au caramelizat puțin, sunt parfumate cu anason stelat, sare, piper și vin.

Pentru un plus de culoare și aromă, preparatul este înnobilat cu felii de cartofi violet prăjite în baie de ulei.

La final, paleta de texturi și arome a preparatului este completată de o garnitură de baby morcovi sotați în unt și aromatizați cu sare și chimen. Poftă bună!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni