Caracatiță
Morcovi
Țelină
Ceapă
Păstârnac
Usturoi
Ardei gras roșu
Smântână lichidă
Cartofi violet
Varză kale
Ardei iute roșu
Miez de nucă crud
Lămâie
Paprika iute
Cimbru
Rozmarin
Oțet balsamic roșu
Ulei de măsline
Zahăr brun
Vin alb sec
Apă
Sare
Piper roz
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, într-o oală cu puțin ulei sunt caramelizate legumele: morcovi, rădăcină de țelină, ceapă, păstârnac, țelină apio și ardei gras roșu. După ce acestea au prins culoare sunt aromatizate cu boabe de piper roz, paprika iute, usturoi zdrobit, crenguțe de cimbru, rozmarin și vin alb.
În continuare, caracatița este submersată în lichid de 4-5 ori, după care este introdusă în oală și se adaugă apă până o acoperă. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă. Garnitura preparatului este reprezentată de cartofii violet fierți, care, după ce sunt curățați, sunt sotați în ulei alături de varză kale și aromatizați cu sare și miez de nucă, pentru un plus de textură.
Pentru un plus de aromă, preparatul este înnobilat cu un gastrique, un sos realizat din zahăr topit, ardei iute și oțet balsamic. După ce amestecul s-a redus este aromatizat cu zeamă de lămâie. La final, preparatul este completat de reducția de caracatiță amestecată cu smântână de gătit. Poftă bună!