MEHRZAD MOGHAZEHI
INGREDIENTE:
Piept de pui
Șofran
Lime
Ceapă
Orez basmati
Cartofi
Cremă de iaurt grecesc
Petale de trandafiri
Mentă proaspătă
Castraveți
Ardei
Roșii cherry
Șalotă
Agrișe
Migdale
Fistic
Zahăr
Ulei de sâmburi de struguri
Unt
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, pieptul de pui este tăiat în bucăți și marinat cu: zeamă de lime, infuzie de șofran, ceapă, sare, piper, ulei și lăsat la rece timp de câteva ore. În continuare, după marinare, se formează frigăruile care se gătesc pe un grill alături de șalotă, roșii cherry și ardei.
Înainte de gătire orezul este pus la înmuiat în apă rece timp de câteva ore, după care este fiert timp de 4-5 minute în apă aromatizată cu sare și ulei. În continuare, orezul este strecurat și clătit cu apă rece, așezat pe un pat din felii de cartofi puse într-o tigaie cu puțin ulei, iar la final tigaia este acoperită cu un prosop de bumbac și un capac pentru a găti orezul la abur. Astfel gătit, orezul este înnobilat cu șofran.
Pentru sos, într-o soteuză sunt puse untul și uleiul peste care se adaugă infuzia de șofran, agrișe, zahăr, migdale, fistic, iar la final sunt aromatizate cu sare și piper.
Pentru completarea tabloului culinar, preparatul este înnobilat cu o salată realizată din cremă de iaurt grecesc, castravete, mentă proaspătă tocată, condimente de trandafir, sare și piper. Poftă bună!