INGREDIENTE:
Carne tocată de vită
Cașcaval afumat
Cartofi
Ceapă
Morcovi
Roșii
Ardei gras roșu
Făină
Pastă de roșii
Suc de roșii
Usturoi
Rozmarin
Cimbrișor
Ouă
Ulei
Unt
Sare
Piper mozaic
MOD DE PREPARARE:
Pentru început se realizează umplutura: într-o tigaie cu ulei se pune ceapa la călit, iar după câteva minute se adaugă carnea tocată, amestecându-se din când în când. După ce carnea s-a gătit, se adaugă pasta de roșii, morcovul dat pe răzătoare, ardeiul tăiat cubulețe, suc de roșii, apoi se aromatizează totul cu sare, piper mozaic, usturoi, cimbrișor și rozmarin. După ce compoziția s-a răcit, se adaugă ouăle bătute, amestecând bine până se omogenizează.
Pentru sosul bechamel, într-o soteuză se topește untul, se adaugă făina, laptele și se amestecă până se formează o pastă moale, apoi se asezonează cu sare.
În continuare, cartofii sunt feliați, iar feliile de cartofi sunt prăjite în baie de ulei.
Musacaua de cartofi se formează astfel: într-un vas de yena se așază un strat de felii de cartofi, un strat de felii de roșii, un strat de umplutură, un strat de sos bechamel, încă un strat de cartofi, urmat de un strat de sos bechamel, după care pe deasupra acestuia se adaugă un strat de cașcaval afumat ras.
Astfel realizată, musacaua se introduce la cuptor până devine rumenă.
INGREDIENTE:
Carne tocată de vită
Cașcaval afumat
Conopidă
Ceapă
Morcovi
Roșii
Ardei gras roșu
Făină
Pastă de roșii
Suc de roșii
Usturoi
Foi de dafin
Rozmarin
Cimbrișor
Praz
Pătrunjel
Lapte
Ouă
Ulei
Unt
Sare
Piper mozaic
MOD DE PREPARARE:
Pentru început se realizează umplutura: într-o tigaie cu ulei se pune ceapa la călit, iar după câteva minute se adaugă carnea tocată, amestecându-se din când în când. După ce carnea s-a gătit, se adaugă pasta de roșii, morcovul dat pe răzătoare, ardeiul tăiat cubulețe, suc de roșii, apoi se aromatizează totul cu sare, piper mozaic, usturoi, cimbrișor și rozmarin. După ce compoziția s-a răcit, se adaugă ouăle bătute, amestecând bine până se omogenizează.
Pentru sosul bechamel, într-o soteuză se topește untul, se adaugă făina, laptele și se amestecă până se formează o pastă moale, apoi se asezonează cu sare.
În continuare, buchetele de conopidă sunt fierte în lapte aromatizat cu usturoi și cu un buchet garni format din frunză de praz, rozmarin, cimbrișor, foi de dafin și pătrunjel.
Musacaua de conopidă se formează astfel: într-un vas de yena se așază un strat de buchete de conopidă fiartă în lapte, un strat de felii de roșii, un strat de umplutură, un strat de sos bechamel, încă un strat de cartofi, urmat de un alt strat de sos bechamel, după care pe deasupra acestuia se adaugă un strat de cașcaval afumat ras. La final, musacaua se introduce la cuptor. Poftă bună!