INGREDIENTE:
Cârnați proaspeți
Ouă
Făină
Bere
Pesmet Panko
Oțet
Oțet balsamic
Zahăr brun
Căpșuni
Ceapă
Sparanghel
Alune de pădure
Unt
Ulei de floarea-soarelui
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, ouăle sunt fierbe, apoi sunt scoase în apă rece, curățate și îmbrăcate cu umplutura (carnea) scoasă din cârnați. În continuare, sferele rezultate sunt lăsate la rece, după care sunt trecute printr-un aluat realizat din făină și bere, apoi prin pesmet Panko și sunt introduse din nou pentru câteva minute la rece. Odată scoase de la rece, sferele sunt prăjite în baie de ulei.
Pentru ketchup-ul de căpșuni, oțetul împreună cu zahărul brun și oțetul balsamic sunt puse într-o soteuză și lăsate să fiarbă; după ce zahărul s-a topit se adaugă căpșunile și ceapa tocată. La final, după fierbere, amestecul este mixat într-un blender de mare viteză.
Garnitura preparatului constă în sparanghel gătit pe grill; sparanghelul este blașat în apă cu sare timp de 2 minute, apoi este scos în apă cu gheață, pentru a-și păstra culoarea și textura ușor crocantă, după care este aromatizat cu unt, sare și gătit pe grill.
Pentru un plus de culoare și textură, preparatul este completat cu alune de pădure prăjite și mărunțite.