INGREDIENTE:
Sparanghel verde
Ceapă
Smântână lichidă
Căpșuni
Mentă
Apă
Ulei de măsline
Unt
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, sparanghelul este curățat și tăiat mărunt, după care este blanșat și scos în apă rece pentru a-și păstra culoarea și nutrienții.
Ceapa este sotată în ulei, peste ea se adaugă sparanghelul blanșat, 400 ml de apă și se lasă în continuare la fiert timp de 5-10 minute. La final, conținutul este amestecat într-un blender de mare viteză, asezonat cu unt, sare, smântână lichidă și lăsat la rece.
Pentru tartarul de căpșuni, căpșunile sunt tăiate, apoi aromatizate cu ulei de măsline și mentă.
File de chefal cu piure de spanac, cremă de mălai și salată de microplante
INGREDIENTE:
File de chefal
Migdale
Usturoi
Apă
Lapte de migdale
Cimbru
Mălai
Baby spanac
Ceapă verde
Smântână lichidă
Mix de microplante
Unt
Ulei
Sare
Piper alb
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, migdalele sunt prăjite într-o tigaie cu puțină sare. În aceeași tigaie se pune apoi puțin ulei și se sotează usturoiul, după care se scoate din tigaie.
În continuare, fileurile sunt crestate pe partea cu pielea și asezonate cu sare și piper alb, apoi sunt prăjite pe ambele părți în uleiul aromatizat anterior cu usturoi.
Paleta de arome a preparatului este completată cu o cremă de mălai, pentru care s-a pus la fiert un amestec realizat din apă și lapte de migdale, aromatizat cu usturoi și cimbru (care ulterior au fost scoase din lichid). În continuare, după ce conținutul a început să fiarbă se adaugă untul și mălaiul treptat și se amestecă pentru a nu forma cocoloașe.
Pentru piureul de spanac, baby spanacul și frunzele de ceapă verde sunt blanșate în apă aromatizată cu sare, după care sunt scoase în apă rece. În continuare, sunt puse într-un blender de mare viteză și sunt mixate alături de usturoi, smântână lichidă, unt și sare.
La final, preparatul este înnobilat cu o salată realizată din microplante, ulei și migdalele prăjite. Poftă bună!
Gallery