INGREDIENTE:
Cozonac cu cacao
Lapte 3.5%
Miere
Ouă
Esență de vanilie
Smântână lichidă dulce (peste 30%)
Zahăr tos
Miez de nucă
Căpșuni
Înghețată de vanilie cu rom
Ulei de floarea-soarelui
Unt 82 %
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, feliile de cozonac sunt înmuiate într-un amestec realizat din ou, miere, lapte și esență de vanilie, după care sunt prăjite într-o tigaie cu unt și puțin ulei de floarea-soarelui.
Friganelele sunt apoi completate cu un sos de caramel. Pentru acesta, zahărul este ușor caramelizat într-o soteuză; peste el se adaugă treptat smântână lichidă și se amestecă continuu, iar la sfârșit se adaugă și puțin unt.
Pentru completarea paletei de texturi, culori și arome, preparatul este înnobilat cu miez de nucă copt, căpșuni și înghețată de vanilie cu rom.
Clapon cu coconari
INGREDIENTE:
Pui coquelet
Ceapă
Apă
Lapte
Făină
Baby spanac
Avocado
Cimbrișor
Foi de dafin
Cuișoare
Ulei
Unt
Piper
Sare
MOD DE PREPARARE:
Puiul este asezonat cu piper, foi de dafin și sare, apoi este brezat în tigaie în ulei aromatizat cu cimbrișor, după care este introdus la cuptor, la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.
Pentru piureul de ceapă, ceapa fiartă este amestecată într-un blender de mare viteză și asezonată cu sare.
Pentru sosul bechamel, o ceapă este împănată cu foi de dafin și cuișoare, apoi este fiartă în lapte. În continuare, într-o soteuză sunt amestecate untul și făina, peste ele se adaugă laptele aromatizat anterior și se lasă la fiert încă 20 de minute. După ce amestecul a fiert, peste el se adaugă piureul de ceapă.
Pentru sosul tartar cu spanac și avocado, baby spanacul este sotat în ulei aromatizat cu unt, după care, peste el se adaugă un avocado. Poftă bună!