ß
INGREDIENTE:
Creier de miel
Cotlet de miel
Făină
Ou
Pesmet Panko
Rozmarin
Cimbru
Usturoi
Țelină
Lapte
Pastă de trufe
Ceapă
Ardei copți
Boia
Boia afumată
Semințe de chimen
Migdale
Cartofi violet
Dovleac
Anason
Vin roșu
Sirop de rodie
Ulei de măsline
Ulei de floarea-soarelui
Unt
Apă
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, creierul de miel este lăsat în apă rece cu sare pentru o mai bună curățare, după care se pune la fiert în apă cu sare timp de 10-15 minute. După fierbere, creierul este curățat, trecut prin făină, ou și pesmet, apoi este prăjit în ulei de floarea- soarelui.
Cotletul este dezosat, fasonat, după care este asezonat cu sare, piper și ulei de măsline. În continuare, carnea este brezată în unt și aromatizată cu rozmarin, cimbru și usturoi.
Pentru piureul de țelină, țelina este fiartă în apă cu lapte și sare, apoi este amestecată într-un blender de mare viteză alături de unt, sare și piper. În continuare, piureul este aromatizat cu pastă de trufe, după care este sitat.
Pentru piureul de ardei copți, într-o soteuză cu ulei aromatizat cu ceapă și usturoi se sotează ardeii copți tăiați, apoi se asezonează cu unt, sare, piper, boia, boia afumată, semințe de chimen și migdale. În continuare, după ce amestecul a fiert, este mixat într-un blender de mate viteză cu sare, zahăr și piper.
Pentru un plus de culoare și textură, preparatul este completat cu noisette din cartof mov și dovleac. Noisettele din cartof sunt sotate în unt și asezonate cu sare, piper și cimbru, iar cele din dovleac sunt fierte în apă aromatizată cu sare și anason stelat.
La final, preparatul este înnobilat cu un sos elegant, realizat din oasele și resturile de la fasonarea cotletului rumenite în puțin ulei, peste care se adaugă ceapă tocată, usturoi și se aromatizează cu rozmarin, cimbru, sare, piper, vin roșu, zahăr și sirop de rodie. După ce legumele și condimentele și-au eliberat aromele, conținutul se strecoară și sosul se lasă la fiert în continuare până se îngroașă. Poftă bună!
Gallery