INGREDIENTE:
Fasole prefiartă
Șorici de porc
Ceapă
Morcov
Apă
Oțet
Pastă de tomate
Usturoi
Ridiche neagră
Arpagic roșu
Boabe de muștar
Coriandru
Cimbrișor
Pudră de verdețuri
Pudră de chimen
Alune de pădure
Boia afumată
Ardei copt
Hribi
Dafin
Sare și piper
Mod de preparare:
Pentru început, feliile de ridiche neagră împreună cu arpagicul se pun la murat într-un amestec realizat din oțet și apă aromatizate cu boabe de muștar, piper, coriandru, cimbrișor și usturoi.
Pentru fasolea bătută, ceapa este sotată în puțin ulei, alături de morcov și puțină apă, se aromatizează cu sare și foi de dafin. După ce au fiert legumele se adaugă fasolea prefiartă și se mai lasă puțin timp să fie pătrunsă de arome. În continuare, se strecoară, iar amestecul se mixează într-un blender de mare viteză alături de oțet, pastă de tomate și usturoi mărunțit.
Pentru un plus de textură se folosește șoriciul de porc expandat, care a fost curățat de grăsime și fiert timp de 2 ore , apoi deshidratat timp de 15 ore la 65-70 de grade. După deshidratare, șoriciul este prăjit în baie de ulei, asezonat cu sare, pudră din verdețuri și pudră din chimen, iar la final umplut cu fasole bătută.
Alunele de pădure unse cu ulei, asezonate cu sare și boia afumată sunt introduse la cuptor pentru 45’ la 145°.
Pentru un plus de aromă și culoare, ardeiul copt tocat mărunt se sotează în puțin ulei alături de hribi, se aromatizează cu cimbrișor, foi de dafin, pastă de tomate, oțet, apă și se lasă să fiarbă în continuare. Poftă bună!
Gallery