Făină
Mălai
Ouă
Lapte
Apă
Ardei copți
Gem de prune
Muștar
Pâine prăjită
Usturoi
Oțet de vișine
Miez de nucă
Smântână lichidă
Emmentaler
Brânză maturată
Ulei de floarea-soarelui presat la rece
Sare
Aluatul pentru clătitele de mălai este realizat din: făină, mălai, sare, ouă, ulei de floarea-soarelui presat la rece, lapte și apă. Clătitele se prăjesc în tigaie, în puțin ulei.
Pentru sosul de ardei, ardeii copți tocați mărunt sunt asezonați cu ulei și sare.
Sosul de prune este realizat din gem de prune și muștar.
Pentru sosul scordolea, într-un blender de mare viteză se amestecă pâinea prăjită înmuiată în apă, împreună cu usturoi, ulei, oțet de vișine, miez de nucă și sare.
Pentru un plus de aromă, preparatul este desăvârșit cu un sos de brânză realizat din smântână lichidă, Emmentaler ras și brânză maturată rasă care au fost lăsate două minute într-o soteuză pentru a se topi.
Cârnați afumați de casă
Ouă
Busuioc verde
Pesmet
Muștar
Oțet de vișine
Suc de mere
Mere
Miere
Făină
Unt 82%
Gem de măceșe
Ulei de floarea-soarelui
Smântână lichidă
Sare
Chifteaua este realizată din carnea scoasă din cârnați, amestecată cu ouă și busuioc, apoi este dată prin pesmet și prăjită pe ambele părți în ulei de floarea-soarelui.
Pentru sosul de mere, merele se caramelizează în puțin unt, apoi se asezonează cu făină, suc de mere, muștar, miere și oțet de vișine.
La final, sosul de heciumpeci este realizat din gem de măceșe, smântână lichidă, sare și unt. Poftă bună!
Vezi VIDEO mai jos!
Gallery