Mușchi de vită
Untură de rață
Stock de rață
Așchii de stejar
Morcovi violet
Castraveți fabio
Cartofi dulci
Foi de dafin
Ceapă
Oțet balsamic
Zmeură
Ouă de prepeliță
Gogoșari murați
Muștar fin
Muștar Dijon
Ulei de măsline
Sare
Piper
Piper mozaic
Pentru început, mușchiul de vită este fasonat, apoi brezat în untură de rață, așezonat cu sare și introdus la cuptor, la 180 de grade, timp de 4-5 minute. În cuptor, sub tava cu mușchiul de vită, se așază un așchii de stejar, foi dafin și boabe de piper – toate îmbrăcate într-o folie de aluminiu, apoi li se dă foc, pentru a afuma carnea.
Vezi mai jos rețeta VIDEO!
Morcovii violet și castraveții fabio sunt tăiați tagliatelle; acestea sunt apoi blanșate într-o marinadă ce constă în apă aromatizată cu foi de dafin, piper mozaic, ceapă, oțet balsamic și zmeură, după care sunt scoase în apă cu gheață. După blanșarea legumelor, în aceeași apă sunt fierte apoi ouăle de prepeliță.
Cartofii dulci sunt caramelizați în grăsime de rață, apoi, pentru un plus de gust, aromatizați cu stock de rață, sare și piper.
Pentru un plus de culoare, textură și savoare, salata este completată cu un piure de gogoșari, realizat din gogoșari murați amestecați într-un blender cu cartofii dulci caramelizați anterior, zmeură și apă.
La final, maioneza este realizată cu ajutorul unui blender vertical, amestecând gălbenușuri, muștar fin, muștar Dijon și ulei de măsline.
Poftă bună!
Vezi aici rețeta VIDEO!
Gallery