INGREDIENTE:
Mălai
Ouă
Pudră de spanac
Pudră de sfeclă roșie
Conopidă
Tarhon
Foi de dafin
Smântână lichidă
Vânătă
Fasole verde
Usturoi
Cimbru
Rozmarin
Ciuperci
Demiglace de legume
Lime
Baby morcovi
Baby conopidă
Pătrunjel
Leuștean
Ulei de struguri
Ulei de măsline
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, se realizează ouăle confiate. Într-un bol se realizează un amestec de sare grunjoasă și zahăr (2 măsuri: 1 măsură), în care se fac apoi câteva găuri. În fiecare gaură se așază câte un gălbenuș, apoi se acoperă cu sare și se introduc la rece pentru 24-48 ore.
Pentru mămăligă, apa este aromatizată cu sare, ulei de măsline și pusă la fiert; când începe să fiarbă se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă încontinuu cu telul. Mămăliga realizată este turnată pe o foaie de silicon, întinsă, asezonată cu pudră de spanac și pudră de sfeclă roșie și pudră de ardei, apoi este introdusă la cuptor la 60 de grade, timp de 2-3 ore (pentru a se deshidrata).
În continuare, preparatul este completat cu o cremă fină de conopidă, pentru care conopida este fiartă în lapte aromatizat cu tarhon, foi de dafin și piper boabe, după care este amestecată într-un blender cu sare, ulei de măsline și smântână lichidă.
Vânăta este înțepată cu furculița, coaptă în cuptor, apoi tocată mărunt.
Pentru crema de fasole, fasolea verde este fiartă în apă asezonată cu sare, piper boabe, usturoi și cimbru, după care este amestecată într-un blender cu ulei de măsline, usturoiul fiert, răzătură și zeamă de lime.
Gallery