ß
INGREDIENTE:
Caracatiță
Ceapă
Lămâie
Morcovi
Țelină apio
Sparanghel
Sfeclă roșie
Fenicul
Șofran
Usturoi
Pesmet
Orez
Unt
Ulei de măsline
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, caracatița este submersată într-o oală cu apă, în care s-au adăugat o ceapă necurățată, lămâie, țelină apio și morcovi, după care este introdusă în oală și lăsată să fiarbă. În continuare este marinată într-un amestec din ulei de măsline, usturoi, piper, coajă și zeamă de lămâie și asezonată cu pesmet. La final, pe o tigaie grill unsă cu usturoi se așază tentaculele de caracatiță și sunt gătite pe ambele părți.
Garnitura preparatului este reprezentată de orezul milanez. Pentru început se realizează o supă. Se sotează în unt următoarele legume: apio, morcovi, fenicul și sparanghel, apoi se adaugă puțină apă, se asezonează cu sare, piper și se lasă să fiarbă. Pentru un plus de aromă, se mai adaugă apă, unt, ceapă, orez sotat în prealabil, șofran hidratat în apă caldă, sfeclă roșie și piper.
Vezi VIDEO mai jos!
INGREDIENTE:
Sepie
Macrou
Scorpie
Calamari
Creveți
Ceapă
Morcovi
Șalotă
Roșii pelati
Usturoi
Busuioc
Baghetă
Ulei de măsline
Piper
Sare
MOD DE PREPARARE:
Se începe cu sepia care este pusă la fiert în apă cu sare. Macroul și scorpia sunt filetate, iar oasele sunt introduse la cuptor timp de 7 minute, la 300 de grade Celsius.
După aceea se realizează un fume din apa în care a fiert sepia în care se mai adaugă ceapă, morcovi, fenicul și oasele de pește coapte. Separat se fierb apoi midiile și vongolele.
În continuare, într-o soteuză cu ulei se adaugă morcovi, șalotă, usturoi, sare, piper, roșii pelati și busuioc. În amestec se pune și apa în care au fiert scoicile, se dă prin blender, iar la final este sitat. Odată scos din blender, amestecul este turnat peste fumeul în care s-au adăugat și midiile.
Macroul, sepia, calamarii și creveții sunt gătiți pe o tigaie grill unsă cu ulei. După ce fructele de mare sunt gata, pe aceeași tigaie grill se gătesc feliile de baghetă aromatizate cu usturoi și cu ulei de măsline. Poftă bună!
Vezi VIDEO mai jos!
Gallery