ß
INGREDIENTE:
Oase cu măduvă
Carne tocată de vită
Cartofi
Homar
Creveți
Ouă
Lămâie
Busuioc
Parmezan
Muguri de pin
Bacon
Muștar Dijon
Ceapă roșie
Ceapă albă
Oțet balsamic
Bourbon
Mix de tempura
Pesmet Panko
Salsa de trufe
Frunze de valeriană
Vin alb
Ulei de măsline
Ulei de floarea soarelui
Unt
Sare și piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, oasele cu măduvă sunt introduse la cuptor la 220 grade, timp de 10 minute, după care măduva este scoasă și este amestecată cu carnea tocată, sare și piper. În continuare, se formează 3 paline de carne, care sunt gătite pe o tigaie grill unsă cu ulei.
Garnitura pentru platoul cu burgeri este realizată din felii subțiri de cartofi unse cu ulei, asezonate cu sare, piper și introduse la cuptor la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
I. Burger surf and turf cu sos olandez și pesto
Homarii sunt tăiați pe jumătate, carnea este scoasă din clești și pusă pe o tigaie grill, împreună cu homarii tăiați pe jumătate, apoi sunt unși cu ulei, asezonați cu vin alb și flambați.
Creveții sunt trași la tigaie în unt, asezonați cu sare, piper, apoi amestecați într-un blender alături de pesmet panko.
Pentru sosul olandez, gălbenușurile sunt asezonate cu zeamă de lămâie și bătute la bain-marie, apoi asezonate cu sare, unt clarifiat (care se adaugă treptat) și piper. După realizarea sosului, acesta este amestecat cu „pudra” de creveți realizată anterior.
Pentru pesto, într-un blender sunt amestecate busuioc, parmezan, muguri de pin, ulei de măsline și sare.
La final, pe chiflă se așază pesto, palina de carne, carne de homar și sosul olandez cu pudra de creveți.
II. Burger cu bacon caramelizat, maioneză, ceapă caramelizată și inele de ceapă
Pentru acest burger, se realizează o maioneză clasică, din 2 gălbenușuri, muștar de Dijon și ulei de floarea soarelui.
Pentru a echilibra paleta de gusturi a burgerului, se folosește bacon carameliat. Pentru realizarea lui, feliile de bacon sunt așezate într-o tavă, unse cu miere și introduse la cuptor la 180 de grade.
Pentru ceapa caramelizată, ceapa roșie este sotată în ulei, asezonată cu sare, oțet balsamic, bourbon, zahăr, miere și lăsată să se caramelizeze, după care este introdusă la congelator.
Inelele de ceapă sunt date printr-un aluat realizat din mix de tempura și apă, apoi prin pesmet panko și prăjite în baie de ulei.
La final, pe chiflă se așază maioneza, palina de carne, două felii de bacon, ceapă caramelizată și inele de ceapă.
III. Burger cu salsa de trufe și valeriană
Pentru acest burger, pe chiflă așază maioneza amestecată cu salsa de trufe, chifteaua din carne, salsa de trufe negre și frunze de valeriană.
Poftă bună!
Gallery