ß
Ou confiat cu ruladă din duxelles de ciuperci
INGREDIENTE:
Ouă
Ciuperci
Foaie de orez
Ceapă
Cimbru
Fistic
Semințe de susan
Permezan
Trufă neagră
Chips de trufe albe
Pufarine neutre
Lăstari de năut
Lăstari de porumb
Vin roșu
Sare
Piper
Ulei de măsline
Fluid gel de fructe
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, gălbenușurile sunt puse într-un vas cu ulei de măsline și introduse la cuptor la 45 de grade timp de o oră și jumătate.
Pentru duxelles-ul de ciuperci, ciupercile și ceapa sunt călite, apoi sunt aromatizate cu vin roșu, cimbru și piper, după care sunt amestecate în blender. În continuare, duxelles-ul este așezat de folie alimentară, rulat și introdus la cuptor la 60 de grade timp de o oră și jumătate. Odată scos de la cuptor, duxelles-ul este îmbrăcat în hârtie de orez, iar rulada rezultată este arsă cu torța.
La final, paleta de culori, texturi și arome a preparatului este completată cu fistic, pufarine neutre, fluid gel de smochine, ananas și mere, lăstari de năut și de porumb, parmezan, semințe de susan, trufă neagră și chips din trufe albe.
Cotlet de miel cu drob reinterpretat și cartofi afumați în fân
INGREDIENTE:
Cotlet de miel
Rozmarin
Cimbru
Salvie
Pulpă de miel
Organe de miel
Prapure
Ouă de prepeliță
Cartofi
Suc de morcovi
Ultratex
Brânză de capră
Pământ comestibil
Nuci caramelizate
Fistic
Caviar din vin roșu
Frunze de Oxalis
Unt
MOD DE PREPARARE:
Cotletul de miel este scos de pe os, legat cu sfoară și gătit sous-vide, la 60 de grade timp de 1h, 1h și jumătate, apoi este brezat în unt aromatizat cu rozmarin, cimbru, salvie și sare.
Pentru drob, se realizează un amestec din pulpă de miel tăiată și organe de miel (branhii, plămâni, ficat). Pe prapurele întins se așază amestecul realizat anterior, se adaugă ouă de prepeliță fierte, apoi prapurele este rulat și drobul rezultat este introdus la cuptor la 175 de grade.
Pentru garnitură, cartofii fierți în apă cu sare sunt afumați în fân. Pentru a completa paleta de texturi a preparatului, sucul de morcovi este amestecat cu ultratex și sitat.
La final, preparatul este desăvârșit cu brânză de capră, pământ comestibil, pietre comestibile, nuci caramelizate, fistic, caviar din vin de Porto și frunze de Oxalis. Poftă bună!
Gallery