ß
INGREDIENTE:
Tentacule de caracatiță
Calamar
Homar
Ton roșu
Midii
Stridii
Langustină
Macrou
Apă
Sirop de arțar
Lămâie
Rozmarin
Ouă
Muștar
Usturoi
Cartofi fierți
Habanero
Roșii cherry
Usturoi
Busuioc
Ardei gras
Ardei iute roșu
Alge wakame
Varză kale
Ulei de susan
Oțet de orez
Rocă vulcanică
Pietriș
Piatră de râu
MOD DE PREPARARE:
Pentru început se realizează o infuzie din 3 L de apă, 50 ml sirop de arțar, o jumătate de lămâie și crenguție de rozmarin.
Se realizează tartarul de ton din ton mărunțit, aromatizat cu piper, ulei de susan, oțet de orez
Pentru sosul de maioneză se realizează mai întâi baza. Într-un bol sunt amestecate un ou, sare, piper și muștar, apoi amestecul rezultat este blendat împreună cu gălbenuș de ou și ulei până se obține maioneza.
Într-un ghiveci se pune pietriș, pietrele de râu, apoi rocile vulcanice încălzite în cuptor timp de o oră la 250 grade. Peste acestea se așază macroul filetat, creveți, coadă de homar, tentacule de caracatiță, calamarul și homarul (prefierte), midii, stridii, cartofi noifierți, usturoi și crenguțe de rozmarin, apoi se toarnă infuzia realizată anterior și se acoperă ghiveciul cu un acvariu. După infuzare, pe roci se așază și alge wakame aromatizate cu ulei de susan și oțet de orez.
Pe roci, peste tartarul de ton, se așază un sos realizat din avocado și zeamă de lămâie amestecate într-un blender; peste acesta se așază apoi felii de habanero.
Peste homar se așază un sos din unt, lămâie și ceapă verde.
Peste tentaculele de caracatiță se așază un sos realizat din ceapă, ulei de măsline și oțet de orez, iar peste acesta se adaugă felii de habanero.
Stridiile sunt înnobilate cu un sos din ardei, busuioc, roșii și ulei de măsline, iar midiile cu un sos de usturoi cu busuioc și roșii cherry.
Peste langustină se așază sos de maioneză, peste care se adaugă ardei roșu iute.
Peste calamar se așază un sos aioli, realizat din maioneză, zeamă de lămâie și usturoi.
La final, paleta de culori, arome și texturi a preparatului este înnobilată cu varză kale, lămâie și flori comestibile.
Poftă bună!
Gallery