1. Salată de caracatiță
INGREDIENTE:
Caracatiță
Lămâie
Cimbrișor
Usturoi
Pătrunjel
Usturoi
Ulei de floarea soarelui
Ulei de măsline
Piper alb
Vin alb
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, caracatița este fiartă în apă aromatizată cu usturoi, rozmarin, piper alb, sare, vin alb și lămâie, apoi este tăiată rondele.
În continuare, pentru salată, se realizează o pastă aromată din usturoi, sare și ulei de floarea soarelui, peste care se adaugă apoi piper alb, zeamă de lămâie, ulei de măsline, caracatița tăiată rondele și pătrunjel, după care se amestecă din plin.
2. Caracatiță cu sos de gorgonzola
INGREDIENTE:
Caracatiță
Lămâie
Ghimbir
Usturoi
Coriandru
Smântână lichidă
Pătrunjel
Cimbrișor
Gorgonzola
Margarină
Vin alb
Piper alb
Apă
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, caracatița este fiartă în apă aromatizată cu usturoi, rozmarin, piper alb, sare, vin alb și lămâie, apoi este tăiată rondele.
În continuare, într-o tigaie cu margarină aromatizată cu ghimbir tocat și usturoi pisat, se sotează rondelele de caracatiță, apoi, pentru un plus de aromă, se adaugă vin alb, smântână lichidă, coriandru și gorgonzola.
La final, înainte de servire, preparatul este desăvârșit cu pătrunjel verde, pentru un plus de culoare și aromă.
3. Baclava cu nucă
INGREDIENTE:
Foi de plăcintă
Apă de trandafiri
Esență de portocale
Fulgi de cocos
Scorțișoară
Nucă
Amidon
Lămâie
Lime
Zahăr
Ulei
Apă
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, se realizează umplutura, amestecând nucă, zahăr, fulgi de cocos, scorțișoară, amidon, esență de portocale, sirop de zahăr și apă de trandafiri.
În continuare, umplutura este așezată pe foaia de plăcintă, după care foaia este rulată și „lipită” la capăt cu amidon dizolvat în puțină apă. În continuare, baclavalele sunt prăjite în ulei, apoi introduse într-un sirop realizat din zahăr, apă de trandafiri și esență de portocale.
La final, pentru un plus de aromă, acestea sunt aromatizate cu nucă și răzătură de lămâie și lime. Poftă bună!
Gallery