1. Mușchiuleț de cerb cu sandwich din păstrăv umplut cu pate de ciuperci
INGREDIENTE:
Mușchiuleț de cerb
File-uri de păstrăv
Alune
Morcovi
Țelină
Păstârnac
Hribi
Vanilie
Piure de cartofi
Nucșoară
Făină
Ouă
Cimbru
Zahăr
Prune uscate
Vin roșu
Ulei de măsline
Smântână lichidă
Ulei de cocos
Unt
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, mușchiulețul de cerb este fasonat, apoi aromatizat cu cimbru, ulei de măsline, usturoi și gătit sous-vide la 65 de grade, după care este brezat în ulei.
Într-o tigaie sunt sotate apoi câteva alune de pădure, asezonate cu sare și zahăr, apoi sunt mărunțite într-un blender. În continuare, după brezare, mușchiulețul este balotat în alune, pentru un plus de textură și aromă.
Pentru garnitură, morcovul, țelina și păstârnacul sunt puse la fiert în apă cu sare. Țelina este tăiată cuburi, apoi este trasă la tigaie în ulei și arsă cu torța.
Pentru piure-ul de păstârnac, păstârnacul fiert anterior este amestecat într-un blender cu vanilie, unt și sare.
Pentru tarta de morcov, într-un blender sunt amestecate 100 ml smântână lichidă, o lingură de făină, un ou, sare, nucșoară și piper alb. Aluatul rezultat este turnat în forme, deasupra sunt așezate felii de morcov fiert, apoi formele sunt introduse la cuptor la 160 grade timp de 30 de minute.
Pentru pate-ul de ciuperci, ciupercile sunt trase la tigaie în ulei aromatizat cu unt, usturoi, cimbru și piper, apoi sunt pasați într-un blender.
File-urile de păstrăv sunt prăjite în ulei aromatizat cu unt și cimbru. În continuare, se realizează un sandwich din cele două file-uri, așezând între acestea pate de ciuperci.
Pentru furnirul de cartofi, se realizează un amestec din 100 g piure de cartofi, un ou, o lingură de făină, 20 g unt și 100 ml de smântână, apoi se așază straturi succesive, gratinate și negratinate.
La final, în tigaia în care a fost brezat mușchiulețul de cerb, se realizează o reducție de vin roșu cu prune uscate, zahăr și ulei de cocos.
Poftă bună!
2. Mousse de ciocolată albă cu păstrăv, cocos și esență de roșii
INGREDIENTE:
File de păstrăv
Lime
Lămâie
Vanilie
Roșii
Miere
Cimbrișor
Baton de vanilie
Smântănă lichidă
Suc de cocos
Prune uscate
Gelatină pudră
Pudră de alune
Lapte
Zahăr
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, roșiile sunt tăiate cuburi și amestecate într-un blender cu miere, sare și cimbrișor, apoi sunt strecurate printr-un tifon.
File-ul de păstrăv este aromatizat cu răzătură de lime și zeamă de lămâie, apoi este gătit sous-vide.
Pentru mousse-ul de ciocolată albă, ciocolata este topită la bain-marie și aromatizată cu baton de vanilie. În continuare, se bate smântâna lichidă, apoi se adaugă lapte, ciocolata topită, sucul de cocos, prune uscate feliate, 12 g gelatină pudră și păstrăvul mărunțit.
La final, paleta de texturi și arome a desertului este completată cu pudră de alune.
Poftă bună!
Gallery