• Emisiuni
  • Arena Bucătarilor
  • ARENA BUCĂTARILOR: Găluște de griș umplute cu castane și piersici pe coulis din fructe de pădure

ARENA BUCĂTARILOR: Găluște de griș umplute cu castane și piersici pe coulis din fructe de pădure

ARENA BUCĂTARILOR: Găluște de griș umplute cu castane și piersici pe coulis din fructe de pădure

INGREDIENTE:

Griș

Făină

Lapte

Unt

Zahăr

Ouă

Frișcă lichidă

Piure de castane

Castane

Compot de piersici

Anason

Baton de scorțișoară

Fructe de pădure

Zeamă de lămâie

Ciocolată neagră
 

MOD DE PREPARARE:

Pentru biscuiți se realizează un amestec din 250 g făină, 100 g zahăr, 100 g unt, un ou și 100 g ciocolată neagră. Din amestecul rezultat se formează biscuiții, care se introduc apoi la cuptor la 180 de grade timp de 32 de minute.

Pentru coulis-ul din fructe de pădure, se realizează un amestec din 250 g fructe de pădure, 75 g zahăr și zeamă de lămâie, apoi se pune la fiert la 90 de grade timp de 5 minute. 

Pentru sosul de caramel sărat, se pun la topit 360 g de zahăr, apoi se adaugă 50-60 g unt, steluțe de anason, un baton de scorțișoară, 100 ml frișcă lichidă neîndulcită și sare. 

Pentru găluște, mai întâi se pun la fiert 500 ml lapte cu 100 g unt și 100 g zahăr, apoi se adaugă 150 g griș, se fierbe, apoi se lasă puțin la răcit. În continuare, după ce amestecul s-a răcit, se adaugă 2 ouă, 50 g griș și se amestecă din nou. Găluștele sunt apoi umplute  cu piure de castane și castane, dar și cu piersici. În continuare, pentru un plus de aromă și textură, sunt fierte în compot de piersici și îmbrăcate în biscuiți pisați. 

 

2. Ștrudel de păstrăv pe flan de legume cu sos de ceapă și icre

 

INGREDIENTE:

File de păstrăv

Foi de plăcintă

Foaie de algă Nori

Ouă

Smântână lichidă

Ardei

Ceapă

Morcovi

Țelină

Păstârnac

Pătrunjel

Usturoi

Cimbru

Ulei de măsline

Oțet de mere 

Sare

Piper

Icre de păstrăv

Microplante

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, se realizează o farsă din păstrăv amestecat într-un blender cu 2 ouă, sare, piper și smântână lichidă. Pe foaia de plăcintă se așază o foaie de algă Nori, farsa de pește și fâșii din carne de pește, apoi este rulată, lipită cu ou și prăjită în ulei încins.

Pentru flanul de legume, într-o tigaie cu ulei se călesc ardei, ceapă, morcov, țelină, păstârnac și usturoi, se asezonează cu sare, piper, cimbru, apoi toate legumele sunt amestecate într-un blender cu făină și 2 ouă. Amestecul obținut este introdus la cuptor la 180 de grade timp de 45 de minute.       

Pentru un plus de aromă, se realizează un ulei de pătrunjel, amestecând într-un blender pătrunjel, ulei de măsline și sare.

Sosul de ceapă este realizat din ceapă călită individual, fără ulei, în care se adaugă oțet de mere cu miere, apoi este amestecată într-un blender cu puțină smântână. La final, preparatul este înnobilat cu icre de păstrăv și microplante.  Poftă bună!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni