INGREDIENTE:
Griș
Făină
Lapte
Unt
Zahăr
Ouă
Frișcă lichidă
Piure de castane
Castane
Compot de piersici
Anason
Baton de scorțișoară
Fructe de pădure
Zeamă de lămâie
Ciocolată neagră
MOD DE PREPARARE:
Pentru biscuiți se realizează un amestec din 250 g făină, 100 g zahăr, 100 g unt, un ou și 100 g ciocolată neagră. Din amestecul rezultat se formează biscuiții, care se introduc apoi la cuptor la 180 de grade timp de 32 de minute.
Pentru coulis-ul din fructe de pădure, se realizează un amestec din 250 g fructe de pădure, 75 g zahăr și zeamă de lămâie, apoi se pune la fiert la 90 de grade timp de 5 minute.
Pentru sosul de caramel sărat, se pun la topit 360 g de zahăr, apoi se adaugă 50-60 g unt, steluțe de anason, un baton de scorțișoară, 100 ml frișcă lichidă neîndulcită și sare.
Pentru găluște, mai întâi se pun la fiert 500 ml lapte cu 100 g unt și 100 g zahăr, apoi se adaugă 150 g griș, se fierbe, apoi se lasă puțin la răcit. În continuare, după ce amestecul s-a răcit, se adaugă 2 ouă, 50 g griș și se amestecă din nou. Găluștele sunt apoi umplute cu piure de castane și castane, dar și cu piersici. În continuare, pentru un plus de aromă și textură, sunt fierte în compot de piersici și îmbrăcate în biscuiți pisați.
2. Ștrudel de păstrăv pe flan de legume cu sos de ceapă și icre
INGREDIENTE:
File de păstrăv
Foi de plăcintă
Foaie de algă Nori
Ouă
Smântână lichidă
Ardei
Ceapă
Morcovi
Țelină
Păstârnac
Pătrunjel
Usturoi
Cimbru
Ulei de măsline
Oțet de mere
Sare
Piper
Icre de păstrăv
Microplante
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, se realizează o farsă din păstrăv amestecat într-un blender cu 2 ouă, sare, piper și smântână lichidă. Pe foaia de plăcintă se așază o foaie de algă Nori, farsa de pește și fâșii din carne de pește, apoi este rulată, lipită cu ou și prăjită în ulei încins.
Pentru flanul de legume, într-o tigaie cu ulei se călesc ardei, ceapă, morcov, țelină, păstârnac și usturoi, se asezonează cu sare, piper, cimbru, apoi toate legumele sunt amestecate într-un blender cu făină și 2 ouă. Amestecul obținut este introdus la cuptor la 180 de grade timp de 45 de minute.
Pentru un plus de aromă, se realizează un ulei de pătrunjel, amestecând într-un blender pătrunjel, ulei de măsline și sare.
Sosul de ceapă este realizat din ceapă călită individual, fără ulei, în care se adaugă oțet de mere cu miere, apoi este amestecată într-un blender cu puțină smântână. La final, preparatul este înnobilat cu icre de păstrăv și microplante. Poftă bună!