ß
Mușchiuleț de căprior cu piure de păstârnac, topinambur și varză Kale
INGREDIENTE:
Mușchiuleț de căprior
Bacon
Varză Kale
Păstârnac
Topinambur
Baby sfeclă
Ghimbir
Usturoi
Lămâie
Rozmarin
Cimbrișor
Sirop de arțar
Fructe oleaginoase
Smântână
Ulei de măsline
Unt
Sare și piper
MOD DE PREPARARE:
Mușchiulețul de căprior este asezonat cu sare și piper, aromatizat cu ulei de măsline, rozmarin, cimbrișor, apoi este înfășurat în folie alimentară și lăsat să se infuzeze cu aromele folosite. După marinare, mușchiulețul este brezat în ulei aromatizat cu usturoi, cimbrișor, rozmarin și unt.
După brezarea cărnii, pentru un plus de aromă, în aceeași tigaie sunt sotate frunzele de varză kale.
Paleta de texturi a preparatului este completată cu un crumble din bacon, pentru care feliile de bacon sunt așezate între două tăvi și introduse la cuptor.
Pentru piureul de păstârnac, păstârnacul este fiert, amestecat în blender cu unt și smântână, apoi sitat.
Tuberculii de topinambur sunt aromatizați cu rozmarin, ulei de măsline, sirop de arțar, sare și usturoi, apoi sunt introduși la cuptor timp de 30 de minute la 160 de grade.
Baby sfecla este introdusă într-o pungă, apoi gătită sous-vide timp de 3h la 60 de grade. După gătirea sous-vide, într-o tigaie cu ulei de măsline aromatizat cu cimbru, rozmarin și ghimbir se adaugă baby sfecla și se aromatizează cu sirop de arțar, zeamă de lămâie și sare.
La final, preparatul este desăvârșit cu fulgi de migdale, semințe de floarea-soarelui și de dovleac, toate coapte în tigaie.
Poftă bună!
Gallery