Meniu tradițional elvețian
Salată
INGREDIENTE:
Mix de salată
Roșii
Muguri de pin
Pătrunjel
Sirop de piersici
Piersici
Muștar
Zahăr
Oțet
Ulei de măsline
Ierburi de Provence
MOD DE PREPARARE:
Pentru vinegretă se realizează un amestec din ierburi de Provence, muștar, zahăr, oțet, ulei de măsline și sirop de piersici.
În continuare, vinegreta este turnată peste mixul de salată, se amestecă totul, apoi se adaugă pe rând: piersici, roșii, muguri de pin prăjiți, ulei de măsline și pătrunjel.
Fondue de brânză
INGREDIENTE:
Usturoi
Vin alb sec
Emmentaler
Gruyère
Appenzeller
Amidon
Rachiu de cireșe
Pâine
Nucșoară
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, brânzeturile sunt rase, apoi sunt amestecate și asezonate cu sare și piper. În continuare, se unge un vas cu usturoi, apoi se adaugă cățeii de usturoi și vinul alb. După fierberea vinului, se adaugă amestecul de brânzeturi și se lasă să se topească, după care se adaugă amidonul stins cu rachiul de cireșe. Pentru un plus de aromă, Fondue-ul este aromatizat cu nucșoară și piper.
La final, acesta este servit cu bucăți de pâine vechi de peste două zile.
Friptură pe piatră încinsă cu Rösti de cartofi
INGREDIENTE:
Piept de pui
Mușchiuleț de vită
Mix de condimente pentru grătar
Cartofi
Ulei de măsline
Ceapă
Pudră de curry
Vin alb
Susan prăjit
Iaurt
Maioneză
Banană
Lămâie
Ceapă
Roșii
Scorțișoară
Zahăr
Ketchup
Unt
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, mușchiulețul de vită și pieptul de pui sunt asezonate cu mix-ul de condimente pentru grătar, apoi brezate în tigaie, după care sunt gătite pe piatră încinsă.
Pentru Rösti, cartofii sunt fierți în apă cu sare și lăsați să se răcească timp de 24 de ore. După ce s-au răcit, sunt dați pe răzătoare, asezonați cu sare și piper, apoi sunt rumeniți într-o tigaie unsă cu unt. Pentru plus de culoare și aromă, din când în când în jurul cartofilor se mai adaugă unt și se îndeasă cu lingura pentru a le conferi o formă ușor rotunjită.
Pentru sosul de curry, într-o tigaie cu ulei de măsline se călește ceapa, apoi se adaugă pudră de curry, vin alb, susan prăjit, iaurt, maioneză și o banană pisată și amestecată cu zeamă de lămâie, sare și piper.
Pentru sosul Barbecue, într-o tigaie cu ulei de măsline se călește mai întâi ceapa, apoi se adaugă, pe rând, roșii decojite, scorțișoară, zahăr, ketchup și se lasă să scadă.
Poftă bună!
Gallery