Alivancă reinterpretată
INGREDIENTE:
6 ouă
Zahăr pudră
Brânză dulce de vacă
Zahăr bourbon
Coajă de portocală
Esență de vanilie
Smântână 35%
Miere
Zahăr
Mălai
Unt
Fagure de miere
Trufe
Ulei de trufe
Flori comestibile
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, se sparg și se separă cele 6 ouă. Albușurile se bat cu telul în timp ce se adaugă treptat zahăr pudră.
Într-un bol, se amestecă brânza dulce de vacă cu zahăr Bourbon, esență de vanilie, coajă de portocală, smântână (35%) și miere. În continuare, în crema de brânză rezultată se adaugă 4 linguri de zahăr, cele 6 gălbenușuri, mălai și albușurile bătute anterior.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și se introduce la cuptor la 180°C. După 10 minute, temperatura este redusă la 160°C, iar alivanca se mai lasă în cuptor încă 50 de minute.
Pentru un plus de savoare, se realizează și un sos din smântână și miere.
La final, desertul este completat cu fagure de miere, trufe, ulei de trufe și flori comestibile.
Univers marin reinterpretat
INGREDIENTE:
Homari
Raci prefierți
Pesmet Panko
Nuci
Usturoi negru
Avocado
Smântână
Varză Kale
Foi de dafin
Lămâie
Pătrunjel
Unt
Usturoi
Vin Rose
Ulei
Sare
Piper negru
Piper alb
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, cozile de homari sunt fierte timp de 4 minute în apă aromatizată cu foi de dafin, felii și zeamă de lămâie, sare, piper, după care sunt scoase într-un bol cu apă rece. După răcirea acestora, se scoate carnea de homar, apoi se brezează în unt aromatizat cu usturoi, sare, pătrunjel și vin rose.
Racii prefierți sunt curățați de intestine, apoi se scoate carnea din cozile lor.
Pentru prepararea nisipului comestibil, într-o tigaie se adaugă pesmet Panko, sâmburi de nucă, unt, sare și piper alb.
Pentru piureul de avocado, avocado este curățat, apoi blendat cu zeamă de lămâie, sare si smântână.
Preparatul este înnobilat cu un Black Aioli realizat din usturoi negru amestecat cu maioneză până se obține o pastă fină.
La final, frunzele de varză Kale sunt sotate în ulei.
Pentru completarea tabloului marin, preparatul este înnobilat cu pietre decorative, agriși de mare și microplante. Poftă bună!
Gallery