INGREDIENTE:
Lup de mare
Fidea subțire
Orez basmati prefiert
Ceapă
Usturoi
Pătrunjel
Suc de roșii
Roșii
Ardei gras roșu și verde
Ardei iute
Oregano
Bulion
Foi de dafin
Zahăr
Ulei de măsline
Sare
MOD DE PREPARARE:
Într-o oală cu apă aromatizată cu sare, se adaugă usturoi, ulei de măsline, pătrunjel, roșii și lupul de mare, se acoperă și se lasă să se pătrundă.
Pentru garnitură, într-o tigaie cu unt se sotează fideaua, apoi se adaugă apă și orezul basmati prefiert.
Pentru sos, într-o tigaie cu ulei de măsline se adaugă ceapă, usturoi, ardei verde, ardei roșu, ardei iute, oregano, suc de roșii, bulion diluat cu apă, foi de dafin și zahăr.
Ashtaliyeh
INGREDIENTE:
Lapte
Smântână lichidă
Cremă de brânză
Amidon
Zahăr
Apă de flori de portocal
Apă de trandafiri
Lămâie
Migdale
Fistic
Petale de trandafiri
MOD DE PREPARARE:
Pentru ashtaliyeh, într-o oală se amestecă 1 litru de lapte, 3 linguri de amidon, 75 ml de smântână lichidă, 75 g de cremă de brânză și o lingură de zahăr. În continuare, întregul amestec este pus la fiert, apoi este parfumat cu apă de portocale și apă de trandafiri.
Pentru sirop, într-o tigaie se adaugă 100 g de zahăr, 50 ml de apă, zeamă de lămâie, 2 linguri de apă de trandafiri și o lingură de apă de portocale. La final, desertul este desăvârșit cu migdale, fistic și petale de trandafir. Poftă bună!
Gallery