ß
Sarmale boierești
INGREDIENTE:
Pulpe de gâscă
Ceapă
Stock de legume
Cimbru
Mărar
Leuștean
Bulgur
Borș
Iaurt
Ou
Foi de viță de vie
Chives
Roșii
Sos de roșii cu busuioc
Mălai
Unt
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, se îndepărtează carnea de gâscă pe oase și se toacă, iar grăsimea se prăjește într-o tigaie. După prăjire, jumările de gâscă sunt scoase din tigaie, și se călește ceapa, se adaugă stock de legume, cimbru, bulgur și borș.
Pentru sarmale, se realizează mai întâi amestecul din carne de gâscă, bulgurul realizat anterior, mărar și un ou, apoi se umplu foile de viță, se rulează și se leagă cu fire de chives. Astfel realizate, sarmalele se introduc în pungi, se aromatizează cu un sos realizat din roșii concasate, borș și leuștean, apoi se gătesc sous-vide la 82 de grade timp de 3h.
Pentru mămăligă, în apa aromatizată cu sos de roșii cu busuioc se adaugă sare, mălai și unt, pentru un plus de aromă și cremozitate. Mămăliga realizată este turnată apoi în forme unse cu unt și lăsată la răcit.
La final, pentru un plus de aromă, preparatul este desăvârșit cu un sos realizat din mărar blendat cu grăsime de rață, apoi amestecat cu iaurt.
Mămăligă picantă cu ciocolată și sos de zmeură
INGREDIENTE:
Mălai
Ciocolată
Sos de ciocolată
Portocală
Sos Tabasco
Prune uscate
Zmeură
Unt
Sponge de portocală
Sponge de mentă
Alune de pădure
MOD DE PREPARARE:
Mămăliga picantă este realizată din lapte pus la fiert în care se adaugă: ciocolată, răzătură de portocală, sos de ciocolată, sos Tabasco, prune uscate, mălai și unt. Astfel realizată, mămăligă se toarnă în forme unse cu unt și se lasă să se răcească. Pentru un plus de textură, mămăliga este îmbrăcată în alune de pădure.
Sosul de zmeură este realizat din zmeură amestecată în blender, apoi sitată.
La final, desertul este desăvârșit cu flori comestibile și cu sponge de portocală și de mentă. Poftă bună!
Gallery