INGREDIENTE:
Branza de capra
Lapte de capra
Smantana lichida 32%
Galbenusuri
Mazare
Dovleac placintar
Pere
Sirop de artar
Nucsoara
Ierburi de Provence
Zahar brun
Anason
Unt
MOD DE PREPARARE:
Pentru Crème brûlée se realizeaza un amestec din branza de capra, lapte de capra tartinabila, smantana lichida, galbenusuri si nucsoara, apoi se toarna in forme si se introduce la cuptor la bain-marie. Odata scoase din cuptor, peste formele de Crème brûlée se toarna un melaj realizat din zahar brun si sirop de artar si se caramelizeaza cu ajutorul unei torte.
Pentru un plus de culoare si textura, starterul este innobilat cu un piure realizat din mazare blansata in apa aromatizata cu unt si ierburi de Provence, apoi amestecata cu branza de capra, dar si cu un piure de dovleac realizat din dovleac placintar aromatizat cu ulei, anason si copt, apoi pasat cu ajutorul unui blender.
La final, pentru completarea paletei de texturi a preparatului, se folosesc pere caramelizate pe gratar.
Piept de porumbel cu gnocchi umpluti cu branza de capra
INGREDIENTE:
Piept de porumbel
Piure de cartofi
Galbenusuri
Faina
Branza de capra
Nuci
Ulei de masline
Ulei de nuci
Rozmarin
Salvie
Unt
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, pieptul de porumbel este brezat ulei de nuci si ulei de masline aromatizate cu rozmarin, salvie, unt si sare, apoi este introdus la cuptor la 140 de grade timp de 1 minut si 50 de secunde.
Pentru gnocchi se realizeaza aluatul din piure de cartofi, faina si galbenusuri, se umple cu o crema realizata din branza de capra si nuci, se formeaza gnocchi si se fierb. Dupa fierbere, pentru un plus de aroma, acestia sunt trasi la tigaie in sosul ramas dupa brezarea pieptului de porumbel. Pofta buna!
Gallery