Citeste mai mult despre:
ArenaBucatarilor-Retete,
INGREDIENTE:
Muschiulet de iepure
Ficatei de iepure
Faina
Mazare
Pastarnac
Morcov
Ceapa
Spanac
Urzici
Mere Golden
Lamaie
Agar-agar
Untura
Oua
Sare
Vin rosu
Ulei de masline
Unt
Rozmarin
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, muschiuletul de iepure este brezat in unt aromatizat cu rozmarin, iar ficateii de iepure sunt panetati in faina si prajiti.
Pentru peltea, merele Golden sunt fierte in apa aromatizata cu zeama de lamaie. In sucul ramas se adauga agar-agar, apoi se paseaza impreuna cu merele.
Pentru terina, intr-o forma metalica se asaza straturi alternative de ficatei de iepure si peltea de mere, apoi se lasa la rece.
Garnitura preparatului este formata din mazare, pastarnac, morcov, ceapa, spanac si urzici, toate sotate in tigaia in care a fost brezat muschiuletul de iepure.
Pentru un plus de textura, preparatul este completat cu biscuiti realizati dintr-un amestec de rozmarin, untura, galbenus de ou, faina si sare, apoi modelati si introdusi la cuptor.
Muschiulet de caprior cu tarta de morcovi si ficat de rata
INGREDIENTE:
Muschiulet de caprior
Carne de pui
Ficat de rata
Pudra de masline
Pandispan cu verdeturi
Morcovi
Smantana
Lapte
Ou
Zucchini
Ciuperci Shimeji
Baby broccoli
Ceapa rosie
Porumb
Morcovi
Conopida
Cartofi
Rodie
Mazare
Sparanghel
Fructe de padure
Vin rosu
Rozmarin
Ulei de masline
Unt
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, tarta de morcov este realizata din pandispan cu verdeturi, peste care se asaza felii de morcovi fierti si un liaison din smantana, lapte si ou, apoi se introduce la cuptor.
Muschiuletul de caprior este cauterizat cu torta, innobilat cu unt si introdus la cuptor (6-7 minute, 100°C). Odata scos, acesta este acoperit cu o farsa din ou, smantana, carne de pui si pudra de masline, invelit in felii subtiri de zucchini, rulat si introdus din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
Pentru garnitura, intr-o tigaie cu ulei de masline, unt si rozmarin, se soteaza ciuperci Shimeji, baby broccoli, ceapa rosie, porumb, morcovi, conopida, cartofi, rodie, mazare si sparanghel.
La final, pentru un plus de aroma si culoare, muschiuletul este innobilat cu un sos din fructe de padure si vin si cu ficat de rata maturat in sare timp de 14 zile. Pofta buna!