Tartar din pipote de curcan cu salată de microplante
INGREDIENTE:
Pipote de curcan
Grasime de rata
Telina
Ceapa alba
Fulgi de chili
Salota
Patrunjel
Mustar Dijon cu miere
Oua
Pudra de varza Kale
Microplante
Telina
Sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, pipotele de curcan sunt confiate in grasime de rata aromatizata cu telina apio, ceapa alba, sare, piper si fulgi de chili, apoi sunt taiate si amestecate cu salota, patrunjel, mustar Dijon cu miere si ou fiert.
Pentru un plus de textura se realizeaza un crocant dintr-o felie de paine toast decupata cu ajutorul unui inel metalic, aplatizata, apoi introdusa la cuptor.
La final, preparatul este innobilat cu un carpaccio de telina si morcovi, fierte in prealabil, si cu o salata de microplante.
File de cod negru cu pui de balta si legume de sezon
INGREDIENTE:
Cod negru
Pui de balta
Salota
Usturoi
Coniac
Stock de peste
Smantana
Chives
Telina apio
Conopida
Mascarpone
Ardei gras
Morcov
Zucchini
Ulei de masline
Sare si piper
MOD DE PREPARARE:
Fileul de cod negru este asezonat cu sare, piper si brezat in ulei pana se rumeneste pe ambele parti.
Pentru garnitura, telina apio gatita sous-vide (la 65 grade timp de 15 minute) este innobilata cu un piure de conopida cu mascarpone si cu brunoise de ardei gras, morcov si zucchini.
La final, sosul este realizat din pui de balta trasi la tigaie cu salota, usturoi, coniac si flambati, apoi aromatizati in continuare cu stock de peste, sare, smantana si chives.
Pofta buna!
Gallery