INGREDIENTE:
Carne de porc afumata
Morcovi
Telina
Pastarnac
Radacina de patrunjel
Ceapa
Usturoi
Faina
Bienex
Zahar
Malai
Apa
Drojdie
Tarhon
Ulei de masline
Foi de dafin
Cimbru
Sare
Piper boabe
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, se realizeaza o ciorba din carne de porc afumata (coaste, coada si urechi), fiarta alaturi de morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, usturoi, piper boabe, foi de dafin si cimbru.
Pentru prima textura se foloseste consomme-ul realizat anterior.
Pentru a doua textura (ciorba de hrean cu afumatura), se folosesc consomme si legume fierte anterior, care sunt amestecate intr-un blender cu pasta de hrean, hrean proaspat si smantana lichida, pentru un plus de gust si cremozitate.
Paleta de arome rustice este completata cu o paine speciala, pentru care se realizeaza un aluat din faina, sare, malai, apa, drojdie, zahar, ulei de masline si tarhon, se framanta si se lasa la dospit de doua ori. Cand aluatul a crescut, se formeaza painicile si se gatesc intr-o tigaie incinsa.
Tacos cu fleica de porc, castraveti murati si gutuie
INGREDIENTE:
Fleica de porc
Gutuie
Castraveti
Marar
Vin rosu
Branza de Horezu
Malai
Faina
Zahar
Bienex
Otet de mere
Anason
Cimbru
Apa
Sare,
Piper boabe
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, fleica de porc este asezonata cu sare, piper, cimbru si apa fiarta, apoi introdusa la cuptor timp de 4 ore la 110 grade.
Pelteaua de gutui este realizata din gutui caramelizate in zahar, apoi aromatizate cu anason, cimbrisor, piper, vin rosu si flambate.
Pentru castravetii murati, castravetii sunt taiati, asezonati cu zahar, marar, sare, otet de mere, apoi introdusi intr-o punga si vidati.
Pentru tuile, se realizeaza un amestec din bienex, malai si branza de Horezu, apoi este intins pe o foaie de copt si introdus la cuptor. La final, tuile-ul este umplut cu carne de porc, peltea de gutui, castraveti murati si branza de Horezu. Pofta buna!
Gallery