INGREDIENTE:
Varza rosie
Usturoi verde
Zahar brun
Smantana de cocos
Chimen
Lapte
Branza Cheddar
Mozzarella Celengine
Flori comestibile
Piper boabe rosu
Piper boabe negru
Ulei de masline
Unt
Apa
Sare
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, varza rosie este calita in ulei aromatizat cu usturoi verde, apoi asezonata cu apa, piper rosu, chimen, zahar brun, lapte si lasata sa fiarba. Dupa fierbere, varza este amestecata intr-un blender cu unt, smantana de cocos si sare.
La final, supa este innobilata cu branza Cheddar, mozzarella si cu un chips cu crema de branza.
Platou marin cu sos alb si legume verzi
INGREDIENTE:
Calcan
Midii
Creveti salbatici mici
Stridii
Vongole
Ciuperci Champignon
Lamaie
Salota
Smantana lichida
Sparanghel
Usturoi verde
Mazare
Morcovi
Unt
Vin alb
Foi de dafin
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru stock-ul de peste ciupercile sunt calite in ulei aromatizat cu salota, apoi asezonate cu piper si foi de dafin. Peste ciuperci se adauga resturile de la filetarea calcanului, apa, usturoi verde, coaja de lamaie si se lasa in continuare la fiert.
Fileul de calcan este asezat intr-o tava unsa cu unt, alaturi de creveti, apoi aromatizat cu salota, stock de peste si introdus la cuptor.
Preparatul este innobilat cu sparanghel blansat, ciuperci sotate in unt, dar si cu un piure de mazare, pentru care mazarea este fiarta, apoi mixata cu smantana lichida.
Pentru sos, midiile si vongolele sunt sotate in unt aromatizat cu salota si vin alb, apoi fierte alaturi de carnea de stridii in supa de peste aromatizata cu smantana. La final, paleta de texturi a preparatului este completata cu rulouri din morcov umplute cu piure de mazare. Pofta buna!
Gallery