INGREDIENTE:
Crab
Salota
Usturoi
Ceapa verde
Patrunjel
Ulei de masline
Apa
Vin alb
Unt
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, crabul este fiert timp de 5-6 minute, apoi decorticat.
Pentru sos, intr-o tigaie cu ulei de masline se soteaza salota si usturoiul, apoi sunt aromatizate cu vin alb si flambate.
La final, in carapacea de crab se adauga pe rand: carnea de crab, ceapa verde, patrunjel, sosul realizat anterior, stock de crab si flori comestibile.
Pisica de mare cu legume
INGREDIENTE:
Pisica de mare
Malai
Salota
Usturoi
Rosii cherry
Ardei tricolor
Busuioc
Lamaie
Patrunjel
Baby broccoli
Vin alb
Ulei de masline
Unt
Sare
MOD DE PREPARARE:
File-ul de pisica de mare este asezonat cu sare, panetat in malai, apoi prajit in ulei de masline pana ce capata o crusta aurie.
Pentru garnitura, intr-o tigaie cu ulei de masline si unt se soteaza salota si usturoiul, se aromatizeaza cu vin alb, apoi se adauga pe rand rosii cherry, ardei tricolor si, pentru un plus de aroma, busuioc, zeama de lamaie si patrunjel.
La final, paleta de texturi, culori si arome a preparatului este completata cu baby broccoli caramelizat in ulei de masline si unt. Pofta buna!
Gallery