Antipasto
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, lupul de mare se fileteaza, iar baby sepia si baby calamarii se fierb in apa fiarta aromatizata cu boabe de piper, foi de dafin, sare si cimbru.
Pentru Fumetto, intr-o tigaie cu ulei de masline si salota se soteaza telina apio si se aromatizeaza cu peperoncino, cimbru, sare, piper, vin alb, apoi se adauga resturile de la filetarea pestelui si se lasa sa fiarba in continuare. Dupa fierbere, amestecul se strecoara, iar stock-ul rezultat este aromatizat cu coaja de lamaie, smantana lichida, sofran, apoi lasat sa scada.
Pesto-ul de patrunjel este realizat din patrunjel, salota si ulei de masline, toate amestecate cu ajutorului unui blender.
Sosul de rosii este realizat din rosii pelati aromatizate cu sare, piper, zahar brun, ulei de masline si amestecate in blender.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Aluatul este realizat din 320 g de faina alba, 4 oua, 20 g faina semola, apa si sare. Dupa framantarea aluatului, se formeaza farfallele si se fierb al dente in apa cu sare.
Dupa fierbere, farfallele sunt trase in unt si asezonate cu piper, apoi innobilate cu un sos realizat din unt, sofran, smantana lichida si sare.
La final, pentru plating se folosesc chives si orez negru expandat.
Secondo piatto
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Soicile Saint Jacques sunt brezate in unt, asezonate cu piper, sare, prosecco si flambate, apoi aromatizate cu habanero, sare, busuioc mov si sofran.
In sosul rezultat dupa prepararea scoicilor se adauga coaja de lamaie si se lasa sa scada. La final, pentru garnitura, spanacul este amestecat cu sosul realizat anterior. Pofta buna!
Gallery