Nico Lontras - Reinterpretarea rosiei in variate forme, texturi si arome

Nico Lontras - Reinterpretarea rosiei in variate forme, texturi si arome

INGREDIENTE

  • Rosii
  • Suc de rosii
  • Tapioca
  • Zahar
  • Busuioc
  • Flori comestibile
  • Agar-agar
  • Telemea de oaie
  • Ulei de dovleac
  • Ulei de masline
  • Maltodextrina
  • Lecitina
  • Tuica
  • Sare
  • Piper

MOD DE PREPARARE

Pentru apa de rosii, sucul de rosii este lasat la decantat, apoi filtrat folosind o hartie filtru pentru cafea. 

Pentru hartia de rosii, pulpa de rosii rezultata in urma decantarii este intinsa pe o foaie de copt, condimentata, apoi introdusa la cuptor timp de 4 ore la 50-60 de grade. Astfel deshidratata, hartia de rosii poate fi transformata in pudra de rosii folosind o rasnita.

Pentru caviarul de rosii, perlele de tapioca sunt fierte in suc de rosii, apoi asezonate cu sare si piper.

Pentru chipsurile de rosii, caviarul realizat anterior este intins pe o foaie de copt si introdus la cuptor timp de 4-5 ore, apoi prajit in baie de ulei. 

Pudra este realizata din maltodextrina si ulei. 

Spuma de rosii este realizata din apa de rosii, lecitina si busuioc, toate amestecate cu ajutorul unui blender. 

Bloody Mery este realizat din tuica, apa de rosii, spuma de rosii si busuioc.

Supa de rosii descompusa este realizata din felii de rosii, apa de rosii si spuma de rosii.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni