Tabouleh
Ingrediente:
• Ceapa alba
• Patrunjel
• Menta proaspata
• Ienibahar
• Rosii
• Bulgur
• Lamaie
• Ulei de masline
• Sare
• Piper
Mod de preparare:
Pentru inceput, ceapa alba, patrunjelul si menta proaspata tocate marunt sunt amestecate cu rosiile taiate cubulete si cu bulgur prefiert. Amestecul rezultat este asezonat apoi cu ienibahar, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Baba ganoush
Ingrediente:
• Vinete
• Lamaie
• Pasta de usturoi
• Ardei verde
• Ceapa alba
• Patrunjel
• Rosii
• Sos de rodii
• Sare
Mod de preparare:
Pentru inceput, vinetele sunt puse la copt pe gratar. Astfel coapte, vinetele sunt apoi tocate, asezonate cu zeama de lamaie si amestecate cu pasta de usturoi, ardei verde, rosii, patrunjel, ceapa si suc de rodii.
Hommos tahini
Ingrediente:
• Naut
• Lamaie
• Usturoi
• Pasta de susan
• Muguri de pin
• Ulei de masline
• Sare
Mod de preparare:
Pentru inceput, nautul este fiert, apoi amestecat intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoi, pasta de susan si sare.
Preparatul este innobilat la final cu muguri de pin prajiti, apoi asezonati cu ulei de masline, pentru un gust crocant si aromat.
Kafta
Ingrediente:
• Carne de vita
• Usturoi
• Seven spices
• Chimen
• Menta uscata
• Boia dulce
• Boia iute
• Ceapa alba
• Ardei gras rosu
• Rosie
• Patrunjel
• Sare
Mod de preparare:
Carnea de vita este amestecata cu usturoi, sare, Seven Spices, chimen, menta uscata, boia dulce si boia iute, ceapa alba, ardei rosu, rosie si patrunjel.
La final, din amestecul rezultat se modeleaza kaftele, se infig pe bete pentru frigarui, apoi se pun pe gratar. Pofta buna!
Gallery