Piept de rata cu sumac si cuscus israeli cu sos de castane

Piept de rata cu sumac si cuscus israeli cu sos de castane

INGREDIENTE: Piept de rata:

  • Piept de rata
  • Boabe de coriandru
  • Sare cu sumac
  • Linte cu coaja de portocala
  • Cuscus israeli:
  • Cuscus
  • Ardei gras
  • Usturoi
  • Fenicul
  • Varza kale
  • Ceapa verde
  • Zeama de portocale
  • Sfecla rosie
  • Coaja de portocala
  • Ulei de masline
  • Unt
  • Vin
  • Apa
  • Sare si piper

Legume caramelizate:

  • Ridiche
  • Morcovi
  • Ulei de masline
  • Cognac
  • Unt

Sos de castane:

  • Lapte de cocos
  • Mustar de Dijon
  • Suc de portocale
  • Castane coapte
  • Zeama de lamaie
  • Cafea
  • Cognac

Spuma de morcovi:

  • Ridichi
  • Morcovi
  • Suc de portocale

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, pieptul de rata se aromatizeaza cu boabe de coriandru, sare cu sumac si linte cu coaja de portocala, dupa care se maseaza pentru ca toate aromele sa patrunda in carne, se brezeaza in tigaie, apoi se introduce la cuptor. 

Pentru cuscus israeli, ardeiul gras este tras la tigaie in ulei de masline si unt, iar peste el se adauga pe rand: usturoi, fenicul, varza kale, ceapa verde, cuscus, vin, zeama de portocale, sfecla rosie, apa si coaja de portocala. 

Pentru  a imbogati paleta de arome si texturi a preparatului, se blanseaza ridichi si morcovi si se caramelizeaza in ulei de masline, apoi se adauga cognac si un cub de unt, pentru un plus de aroma.

Preparatul este incununat cu un sos realizat din unt, lapte de cocos, mustar de Dijon, suc de portocale, cognac, cafea, castane coapte si zeama de lamaie. Spuma de morcovi este realizata din morcovi blasati si amestecati intr-un blender cu suc de portocale.

~Pofta buna!~

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni