INGREDIENTE: Piept de rata:
Legume caramelizate:
Sos de castane:
Spuma de morcovi:
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, pieptul de rata se aromatizeaza cu boabe de coriandru, sare cu sumac si linte cu coaja de portocala, dupa care se maseaza pentru ca toate aromele sa patrunda in carne, se brezeaza in tigaie, apoi se introduce la cuptor.
Pentru cuscus israeli, ardeiul gras este tras la tigaie in ulei de masline si unt, iar peste el se adauga pe rand: usturoi, fenicul, varza kale, ceapa verde, cuscus, vin, zeama de portocale, sfecla rosie, apa si coaja de portocala.
Pentru a imbogati paleta de arome si texturi a preparatului, se blanseaza ridichi si morcovi si se caramelizeaza in ulei de masline, apoi se adauga cognac si un cub de unt, pentru un plus de aroma.
Preparatul este incununat cu un sos realizat din unt, lapte de cocos, mustar de Dijon, suc de portocale, cognac, cafea, castane coapte si zeama de lamaie. Spuma de morcovi este realizata din morcovi blasati si amestecati intr-un blender cu suc de portocale.
~Pofta buna!~
Gallery