Starter: Rulada de vitel cu creveti si salata de corali
INGREDIENTE:
Rulada de vitel:
Salata:
Sabayon de citrice:
MOD DE PREPARARE:
Pentru rulada se realizeaza o farsa din creveti, ou, sare si piper, cu care se imbraca muschiuletul de vitel. Muschiuletul este introdus apoi intr-o punga vidata si bagat la sous vide. Odata scos de la sous- vide, pentru un plus de culoare, acesta se brezeaza in unt cu ulei de masline.
Salata menita sa innobileze rulada de vitel contine corali, mazare blansata si fistic.
Sabayon-ul de citrice ce va completa paleta de arome a preparatului este realizat din cruste de creveti trase la tigaie, peste care se adauga coaja de lime, suc de lamaie si unt clarificat. Amestecul este pus in blender, apoi strecutat si procesat la bain-marie pana ce capata o textura cremoasa.
Fel principal: Platou traditional romanesc reinterpretat
INGREDIENTE:
Perle:
Mici:
Ganitura de cartofi prajiti:
Spuma de mustar:
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, perlele de branza cu smantana sunt clatite, amestecate cu jambon confiat si maruntit, apoi afumate si combinate cu boabe de mustar, pentru un plus de aroma.
Pasta de mici este umpluta cu un mix din branzeturi de capra si ierburi de Provence, apoi rulata si pusa pe gratar.
Garnitura propusa pentru micii reinterpretati consta in cartofi fierti in supa de oaie, raciti si prajiti printr-o tehnica speciala.
Nelipsitul mustar cu care micii sunt serviti adesea este transformat intr-o spuma realizata din juice de vitel, mustar de Dijon, mustar clasic si lecitina. Pofta buna!
Gallery