ß

Raci cu ficat de gasca pe pat de orez si ciuperci

Raci cu ficat de gasca pe pat de orez si ciuperci

INGREDIENTE:

Raci:

Raci

Foi de dafin

Piper boabe

Usturoi

Garnitura:

Orez

Apa 

Ceapa

Foi de dafin

Ciuperci

Morcovi

Usturoi

Ulei de masline

Sos:

Ficat de gasca

Cuisoare

Morcovi 

Ceapa shallot

Bulion de vita

Smantana lichida

Vin

Sare

Piper

Pralina:

Ficat de gasca

 

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput, racii se curata de intestin si se pun la fiert in apa cu foi de dafin, boabe de piper si usturoi. Dupa fierbere, racii se scot in apa cu gheata si se decorticheaza.

Garnitura preparatului de astazi este realizata din orez fiert in apa cu ceapa si foi de dafin. Pentru a aduce un plus de aroma si textura preparatului, se blanseaza cativa morcovi, iar ciupercile se trag la tigaie cu putin usturoi in ulei de masline. 

Pentru sos, ficatul de gasca este impanat cu cateva cuisoare si gatit la sous-vide cu morcovi, ceapa shallot, sare, piper, apoi este mixat cu vin, bulion de vita si smantana lichida. Dupa mixare, sosul este strecurat prin sita.

Pentru a echilibra nutritional preparatul, se realizeaza o pralina din ficat de gască tras la tigaie. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni