ß
INGREDIENTE:
Raci:
Raci
Foi de dafin
Piper boabe
Usturoi
Garnitura:
Orez
Apa
Ceapa
Foi de dafin
Ciuperci
Morcovi
Usturoi
Ulei de masline
Sos:
Ficat de gasca
Cuisoare
Morcovi
Ceapa shallot
Bulion de vita
Smantana lichida
Vin
Sare
Piper
Pralina:
Ficat de gasca
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, racii se curata de intestin si se pun la fiert in apa cu foi de dafin, boabe de piper si usturoi. Dupa fierbere, racii se scot in apa cu gheata si se decorticheaza.
Garnitura preparatului de astazi este realizata din orez fiert in apa cu ceapa si foi de dafin. Pentru a aduce un plus de aroma si textura preparatului, se blanseaza cativa morcovi, iar ciupercile se trag la tigaie cu putin usturoi in ulei de masline.
Pentru sos, ficatul de gasca este impanat cu cateva cuisoare si gatit la sous-vide cu morcovi, ceapa shallot, sare, piper, apoi este mixat cu vin, bulion de vita si smantana lichida. Dupa mixare, sosul este strecurat prin sita.
Pentru a echilibra nutritional preparatul, se realizeaza o pralina din ficat de gască tras la tigaie.
Gallery