Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
Parfait:
Dulceata de ceapa:
Sos de ardei:
Crema de ceapa:
MOD DE PREPARARE:
Pentru parfait-ul de ficat, ceapa este fiarta in vin rosu, untul este topit, iar ficatul este mixat cu oua pana ajunge la o consistenta cremoasa. Dupa ce se raceste, se adauga peste ficat ceapa fiarta in vin, untul, gelatina, smantana lichida, toate ingredientele se mixeaza pana ajungem la o consistenta cremoasa. Astfel realizat, parfait-ul se pune la cuptor la bain-marie. Pentru a nu se oxida, dupa racire, acesta poate fi imbracat cu un gel din fructe sau cu unt alifiat cu verdetiuri si condimente.
Elementul deosebit, dulceata de ceapa, este facut din ceapa calita in unt, peste care se adauga zahar brun si vin rosu.
Sosul propus pentru acest starter este realizat din ardei copt mixat cu vin alb si otet balsamic.
Surpriza preparatului este crema obtinuta din ceapa calita in unt, apoi mixata cu otet balsamic, sos tabascu si smantana lichida.
Gallery