Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
INGREDIENTE:
Velouté de potiron
• Dovleac
• Ulei de masline
• Smantana lichida
• Praz
• Sare
• Piper
Crutoane
• Branza brie
• Faina
• Ou
• Pesmet
• Ulei de masline
Caviar de zmeura
• Zmeura
• Sare
• Gluconolactat de calciu
• Alginat de sodiu
MOD DE PREPARARE:
Pentru velouté-ul de potiron prazul se taie rondele, se caleste intr-o tigaie cu ulei de masline si putin unt, dupa care se adauga dovleacul, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la calit in continuare. Dupa calire, peste dovleac se toarna apa, se lasa la fiert, apoi se mixeaza si se adauga smantana lichida pentru mai multa cremozitate.
Textura crocanta a preparatului este data de crutoanele facute din cubulete de branza brie tavalite prin faina, ou si pesmet, apoi prajite in baie de ulei de masline.
Elementul surpriza este caviarul de zmeura, realizat prin sferificare inversa, o tehnica specifica bucatariei moleculare: zmeura este condimentata cu putina sare, apoi mixata si strecurata prin sita. Piureul de zmeura astfel preparat se amesteca cu gluconolactat de calciu si se pune intr-o baie de apa cu alginat de sodiu.
La decor se foloseste un inel metalic in care se asaza crutoanele de branza brie deasupra carora se pune caviarul de zmeura. In jurul inelului se toarna velouté-ul de potiron in care se pun apoi samburi de nuca.
Bon appétit!
Gallery