Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
INGREDIENTE:
Sarmale
• Muschi de vita
• Ghimbir proaspat
• Ghimbir marinat,
• Sare
• Mix de piper
• Zeama de lamaie,
• Cimbru
• Patrunjel
• Foi de vita de vie marinate
Sos
• Smantana lichida
• Ghimbir proaspat
Garnitura
• Sparanghel
• Ulei de masline
• Sare
• Piper
Mamaliga
• Malai
• Ulei de masline
• Ulei de trufe
• Sare
MOD DE PREPARARE:
Muschiul de vita se taie cubulete si se asezoneaza cu sare, un mix de piper, ghimbir proaspat, dar si marinat. Se adauga zeama de lamaie, cimbru, patrunjel, iar apoi carnea se ruleaza in foi de vita de vie marinate. Pentru un plus de savoare, sarmalele se pot lasa 1-2h la frigider pentur ca aromele sa se disperseze, preparatul devenind astfel mai gustos.
Sosul propus pentru aceste sarmale se prepara prin amestecarea smantanii lichide cu ghimbir ras.
Elementul crocant al preparatului este garnitura facuta din spranghel tras la tigaie in putin ulei de masline, sare si piper.
Sarmalele pot fi savurate alaturi de o mamaliga reinterpretata pentru care malaiul se pune la fiert in apa cu ulei de masline, ulei de trufe si putina sare.
La final, sarmalele se taie pe diagonala si se monteaza pe un platou alaturi de sos, de sparanghelul tras la tigaie si de cateva bucati de mamaliga. Pentru un aspect deosebit, la decor se foloseste ardei iute, crengute de cimbru si ghimbir ras. Pofta buna!
Gallery