Calamar umplut cu peste si fructe de mare

Calamar umplut cu peste si fructe de mare

Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

INGREDIENTE:

  • Peste:
  • Calamar
  • Somon
  • Biban
  • Creveti

Legume:

  • Varza Kale
  • Rosii
  • Usturoi
  • Ardei gras
  • Vinete
  • Patrunjel
  • Busuioc
  • Oregano
  • Ulei aromatizat
  • Sare de mare

MOD DE PREPARARE:

Se pregateste intai garnitura. Se blanseaza varza kale in apa clocotita cu sare, apoi se scoate in apa rece. 

Se taie felii vinetele si ardeiul gras rosu si galben, se pun la copt pe gratarul incins, stropindu-le inainte cu ulei aromatizat. Dupa coacere, se iau de pe grill, le taie cubulete si se asezoneaza cu oregano, busuioc si piper. Intre timp se taie rosiile, se calesc in tigaie cu ulei de masline, usturoi si patrunjel, se lasa sa se raceasca pentru ca, la final, sa se amestece cu restul legumelor pana ce isi imprumuta toate aromele. 

Calamarul, se curata si se blanseaza in apa clocotita pentru a-si pastra forma circulara mai rigida astfel incat sa poata fi umplut cu usurinta. Somonul, bibanul si crevetii se tin intr-o marinata din sare si zahar brun pana ce este absorbit excesul de apa, apoi se blanseaza si ele. Pestele se introduce in tubul de calamar, iar crevetii se pun 1-2 minute pe gratar si apoi completeaza umplutura calamarului. 

La décor se foloseste un inel metalic pentru montarea legumelor, care apoi este inlocuit de un invelis realizat din frunze de varza kale, iar calamarul umplut, vedeta farfuriei, se taie rondele si se aseaza langa legume. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni