INGREDIENTE:
Peste
Creveti
Calamar
Ardei iute
Patrunjel
Usturoi
Apa
Ulei de masline
Sare
Piper
MOD DE PREPARARE:
Intai se curata crevetii de crusta exterioara din care se face un stock, adica se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare si se lasa sa scada. Dupa fierbere se strecoara crustele si capetele crevetilor de lichidul in care si-au lasat aroma, iar aceasta supa se foloseste ulterior la tigaia picanta.
Calamarii se curata bine pe interior de intestine si oase, se spala si se taie bucati mai mici. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline. Peste ei se adauga crevetii, impreuna cu supa de creveti, usturoi, sare, piper si ardei iute rosu din abundenta.
Se condimenteaza si cu putin patrunjel tocat marunt si tigaia este gata. Plating-ul este unul minimalist, care lasa preparatul sa straluceasca. La final, se stopeste farfuria cu suc de lamaie proaspat si cateva frunze de patrunjel.
Gallery