ß
INGREDIENTE:
Carne:
Gnocchi:
Legume:
MOD DE PREPARARE:
Intai se pregateste rasolul de vita. Se cresteaza pielea, se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina si se rumeneste in tigaie cu ulei de masline pentru cateva minute, pe ambele parti. Apoi carnea se aseaza pe un pat de legume compus din morcovi, ceapa, telina apio si cimbru proaspat, se acopera cu vin rosu si se introduce, timp de 4 ore, la cuptor. Dupa coacere, carnea se scoate de la cuptor, se zdrobeste cu o furculita si se lasa deoparte circa 5 minute pentru a se odihni. Apoi si se ruleaza intr-o folie de plastic si se mai lasa la odihnit inca 30 de minute. La final se inveleste intr-un prapur de porc, se sigileaza in tigaie si se mai tine pentru cateva minute in cuptor, cu sosul de vin cu legume.
Foie gras-ul se prajeste putin in tigaie, cat sa se rumeneasca pe exterior.
Pentru garnitura de gnocchi se folosesc cartofi albi si mov, fierti in coaja, apoi zdrobiti si amestecati cu ou, faina, sare si piper. Aluatul se framanta cu mana, adaugand faina pana ce acesta nu se mai simte umed la atingere. Din aluatul obtinut se taie bucatele mici, care se fierb in apa clocotita cu ulei de masline, pentru cateva minute si se soteaza in tigaie la final pentru aroma.
Garnitura crocanta, adica morcovii baby si ceapa verde se blanseaza pentru 2-3 minute in apa clocotita si apoi se soteaza in tigaie, in grasimea lasata de foie gras.
Ultimul pas este baby spanacul, care se soteaza in ulei de masline doar cateva secunde.
Farfuria se monteaza sub forma de turnulet, baza fiind spanacut sotat, deasupra lui se aseaza rasolul, iar apoi foie gras-ul. Langa se monteaza legumele si se adauga putin sos de vin rosu si legume, cel obtinut in urma coacerii rasolului in cuptor.
Gallery