ß
Telespectatorii vor descoperi cum sa se hraneasca sanatos si sa fie in forma. Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Prima data se prepara piureul de telina si pastarnac. Ambele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu lapte. La finalul fierberii se adauga boabele de la un baton de vanilie pentru a completa aroma dulceaga data de lapte. Dupa ce fierberea s-a terminate, bucatile de telina si pastranac se strecoara si se fac pasta cu ajutorul unui blender.
Brocoli se blanseaza in apa clocotita pentru 2-3 minute si apoi se scoate in apa cu gheata.
Urmeaza rosiile confit, pentru care se pune la fiert uleiul de masline impreuna cu cimbru, rozmarin si usturoi, apoi se adauga rosii cherry. Se lasa la fiert, la foc mic pentru timp indelungat. Acest ulei poate fi folosit la orice alt preparat din bucatarie.
Pentru scoicile St. Jacques se incinge ulei in tigaie si apoi se prajesc scoicile cate 1-2 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se finiseaza in cuptor, asezate intr-o tava cu foaie de copt, pentru inca 1 minut.
Pentru creveti se foloseste aceeasi tigaie in care s-au prajit scoicile, in care se adauga usturoi si cimbru proaspat. Creveti vor sta si ei 2-3 minute in tigaie si apoi vor fi introdusi la cuptor pentru finisare inca 1 minut jumatate.
Ultimul este sosul de sofran. Pentru sos se foloseste aceeasi tigaie in care s-au prajit scoicile si creveti, astfel pastrandu-se aroma acestora in tot preparatul si se adauga un varf de lingurita de sofra. Peste el se toarna smanatana lichida si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se strecoara printr-o sita fina si este gata de servire.
Gallery