Primeste la masa ta un duo inedit: un bucatar profesionist si un medic nutritionist! Chef Liviu Preda si Dr. Mihaela Bilic sunt gazdele creative cooking show-ului TV Arena Bucatarilor, sustinut de Selgros Romania.
INGREDIENTE:
CARNE
CHIFTELE DE LEGUME
MOZAIC DE LEGUME
SOS
MOD DE PREPARARE:
Primul pas este pregatirea muschiului de vita.
Acesta se taie in bucati egale de dimensiunea palmei. Se incinge apoi tigaia cu un strop de ulei de masline. In momentul in care temperatura este ridicata, uleiul este incins, abia atunci se pune carnea la prajit pana ce se rumeneste putin pe toate partile. Apoi se scoate din tigaie, se condimenteaza cu sare si piper si se introduce la cuptor, la o temperatura medie de 160 de grade. Dupa ce se scoate carnea de la cuptor, se lasa 10 minute deoparte sa se odihneasca.
Urmeaza pregatirea legumelor.
Pentru chiftelutele de legume se curata morcovii, sparanghelul si cartoful. Se pun la fiert morcovii impreuna cu cartoful. Cand acestia sunt aproape fierti, se adauga si sparanghelul pentru 1-2 minute in apa clocotita pentru a fi blansat. Se scot apoi toate legumele din apa de fiert. Se paseaza cartofii si morcovii impreuna ca pentru un piure. Se amesteca apoi cu un ou, ulei de masline, sare si piper pana ce se omogenizeaza. Pentru a se lega mai bine compozitia, se folosesc fulgi de migdale in loc de faina. Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline si se foloseste un cerc de metal pentru a pune amestecul de legume pasate, rezultand astfel forma rotunda chiftelutelor de legume. Se prajesc cateva minute pe fiecare parte, pana ce capata o culoare aurie. In aceeasi tigaie se soteaza putin si sparanghelul.
Pentru mozaicul de legume se taie cubulete mici cei trei ardei grasi: cel verde, cel galben si cel rosu. Ei se pun la prajit in tigaia care s-a folosit anterior la prajirea muschiului de vita. Se condimenteaza cu sare si piper.
Urmatorul pas este realizarea sosului. Se foloseste tot tigaia in care s-au prajit anterior carnea si ardeii grasi si se adauga fructele de padure si vinul rosu. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare si se lasa pe foc pana ce sosul se reduce si capata o consistenta mai cremoasa.
Ultimul pas este montajul farfuriei. Se realizeaza un turnulet ce are la baza o chiftea de legume peste care se aseaza carnea de vita si peste ea se pune o lingura de terina de ficat de rata. Mozaicul de legume si sparanghelul se aseaza langa, iar sosul de fructe de padure se toarna peste carne. Se decoreaza farfuria cu micro plante.
Gallery