ß
Telespectatorii vor descoperi cum sa se hraneasca sanatos si sa fie in forma. Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
INGREDIENTE:
File de somon
Mamaliga
Smantana lichida
Lime
Unt
Bete de bambus
MOD DE PREPARARE:
Inainte de a incepe prepararea retetei se pun la inmuiat betele de bambus pentru frigarui, deoarece ele trebuie sa stea in apa minim 30 de minute pentru a se hidrata.
Pasul doi este prepararea mamaligii clasice, care se lasa la racit inainte de a fi folosita in reteta. Ulterior mamaliga rece se va taia intr-o forma rotunda, cu ajutorul unui cerc metalic, la dimensiunea dorita.
Urmeaza prepararea somonului. Se taie fileul de somon in bucati patrate, egale ca dimensiune si grosime pe cat posibil, deoarece ele se vor pune impreuna in tigaia de gratar si atunci timpul in care se gatesc trebuie sa fie acelasi.
Cat timp se incinge tigaia de gratar, se rade coaja de la un lime intreg si se stoarce sucul de lime. Ele se vor folosi ulterior pentru sos.
Gratarul se unge cu un cub de unt si apoi se pun la prajit bucatelele de somon. Untul le va crea o crusta aurie pe fiecare parte, cu o aroma usor caramelizata. Se vor praji aproximativ 2 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea lor. Tot pe gratarul incins se pune si cercul de mamaliga. Se preseaza usor cu mana pentru a se forma liniile specifice gratarului pe suprafata cercului de mamaliga. Ulterior se intoarce pe cealalata parte si se repeta procedura.
Dupa ce s-au facut pe ambele parti bucatile de somon, ele se iau de pe gratar si se pun pe betele de bambus.
Dupa ce s-a prajit si mamaliga pe ambele parti, in aceeasi tigaie de gratar se prepara sosul de lime. Se adauga smantana lichida, sucul de lime, sare si piper. Se amesteca bine pana la omogenizare si apoi incepe montarea preparatului pe farfurie.
Se formeaza un pat de sos pe farfuria pentru servire. Peste sos se presara coaja de lime pentru aroma si culoare. Peste sos se monteaza frigaruile si cercul de mamaliga prajita.
Gallery