Sweet MBS "Arena Bucatarilor"

Sweet MBS "Arena Bucatarilor"

Telespectatorii vor descoperi cum sa se hraneasca sanatos si sa fie in forma. Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.

INGREDIENTE:

Blat:

Unt 125g

Zahar brun 125g

Oua 2buc

Baton de vanilie 1 buc

Faina 125g

Mac 10g

Praf de copt

Malai 125g

Portocale 100ml

 

Sirop de portocale:

Sirop de zahar 100ml

Suc de portocale 100ml

Pastai de vanilie

 

Crema de vanilie:

Lapte 250ml

Smantana lichida 250ml

Galbenus de ou 125g

Zahar brun 125g

Baton de vanilie 1 buc

 

Crema de branza:

Crema de branza (Mascarpone)

Zahar pudra

Coaja de portocala si lime

Busuioc proaspat

Segmente de portocala in sirop de zahar si frunze de busuioc pentru décor.

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat se amesteca intr-un bol mare: 125 grame de unt la temperatura camerei cu 125 grame de zahar brun, 2 oua si semintele dintr-un baton de vanilie. Dupa ce se obtine o consistenta cremoasa si omogena, se adauga produsele uscate: 10 grame de mac, 125 grame de faina si o ligurita de praf de copt. Se amesteca bine pana ce se incorporeaza toate ingredientele si la final se adauga malaiul de porumb. Se amesteca din nou pana ce compozitia devine mai groasa, moment in care se adauga si ultimul ingredient: sucul de portocale.

Apoi se toarna in forme si se introduce la cuptor. Se foloseste o forma de silicon, care in prealabil se unge cu unt si apoi se umple cu compozitia noastra.

Pentru siropul de portocale se pun la fiert 100ml de sirop de zahar cu 100ml de suc de portocale si pastaile de vanilie folosite anterior pentru blat. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand textura sosului devine lipicoasa, asemeni unei dulcete. Acest sirop se va folosi pentru a insiropa blatul de mamaliga imediat ce acesta va fi scos de la cuptor.

Pentru crema de vanilie se foloseste un mixer pentru a amesteca toate ingredientele. Se adauga prima oara 250ml de lapte, apoi 250ml de smantana dulce, continuand cu 125 de grame de zahar brun, 125 de grame de galbenus de ou si semintele de la un baton de vanilie. Se amesteca bine si apoi se strecoara printr-o sita, pentru a ramane o crema cu o textura fina si omogena. Se lasa la racit minin 30 de minute inainte de a fi folosita in preparat.

Pentru décor se vor folosi segmentele de la o portocala, care se glaseaza in sirop de zahar. Intai se adauga in tigaie sirop de zahar si se lasa la redus, impreuna cu o crenguta de busuioc, pana ce sosul capata o consistenta cremoasa, lipicoasa chiar si apoi se adauga fileurile de portocala pentru a fi imbracate in acest sirop. 

Pentru realizarea cremei de branza se vor folosi doar cateva ingrediente precum crema de branza (mascarpone), zahar pudra, coaja rasa de lime si portocala si busuioc proaspat tocat. Ele se amesteca bine si se lasa la racit.

Ultimul pas al retetei este montajul pe farfurie. Intai se toarna crema de vanilie, urmeaza blatul de mamaliga dulce si apoi crema de branza cu busuioc. Se decoreaza cu fileurile de portocala glasata. Un touch special este dat de spuma de vanilie pe care Daniel o foloseste in reteta cu ajutorul unui aparat profesionist, un sifon special pe baza de protoxid de azot in stare gazoasa. La final se pot pune si cateva frunze de busuioc prospat pentru contrastul de culoare. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Arena Bucătarilor

Articole pentru emisiune Arena Bucătarilor

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni