Telespectatorii vor descoperi cum sa se hraneasca sanatos si sa fie in forma. Sanatatea incepe din farfurie, iar specialistii Arena Bucatarilor pot oferi informatii si sfaturi practice, astfel incat mancarea sa devina un aliat, un prieten de nadejde si un prilej de bucurie in viata de fiecare zi.
Carne:
Tagliatelle cu sos de hribi:
Taietei de legume:
MOD DE PREPARARE:
Primul pas al retetei este pregatirea bucatilor de carne.
Incepem cu muschiul de vita, care se fasoneaza si se taie o fasie subtire pentru preparatul nostru.
Se aseaza fasia de vita intre 2 felii de proscciutto, se unge cu sos pesto de rosii uscate si se ruleaza.
Intre timp se pun pastele la fiert, in apa cu ulei de masline. Pastele se fierb in functie de tipul si grosimea lor, intotdeauna respectand timpul mentionat pe ambalaj.
Pieptul de rata necondimentat se pune la prajit pe partea cu pielea, intr-o tigaie rece si fara ulei. Grasimea de la rata se va topi si va fi suficienta pentru a praji pieptul nostru, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Tot in grasimea ramasa in tigaie de la rata, se va praji si rulada de vita cu proscciutto, pana se va rumeni pe toate partile in mod egal.
Ambele bucati de carne se introduc apoi la cuptor. Pieptul de rata se va aseza in tava pentru cuptor cu partea cu piele in sus, pentru ca toata grasimea din piele sa patrunda in carne in timpul coacerii si sa o fragezeasca.
Timp de coacere: 7-8 min
Temperatura coacere: 120 de grade
Pentru garnitura de legume se prajeste intai usturoiul in tigaie. Apoi se adauga la prajit ardeiul gras rosu si verde, morcovul si dovlecelul, toate taiate julienne (fasii subtiri si egale ca dimensiune). Se prajesc timp de cateva minute, astfel incat legumele sa ramana crocante, al dente. Se iau de pe foc si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga la sfarsit boabele de susan negru, pentru aroma si contrastul de culoare.
Intr-o oala cu apa fierbinte se blanseaza legumele verzi, adica se adauga varfurile de sparanghel, curatate anterior si buchetelele de brocoli, pentru 1-2 minute in apa clocotita si apoi sunt scoase in apa cu gheata. Astfel ele isi pastreaza toate proprietatile nutritive si li se accentueaza culoarea.
In uleiul ramas de la prajirea legumelor, se pun cateva bucatele de hribi la rumenit. Se adauga apoi tagliatellele si smantana lichida. Se amesteca pana la omogenizare.
Ultimul pas al retetei este realizarea sosului pentru carne. In tigaia in care s-a prajit carnea, pentru ca uleiul ramas pastreaza toate aromele din carne, se adauga fructele de padure si vinul rosu, se amesteca bine si se lasa la redus, la foc mic, pana ce compozitia capata o textura cremoasa.
Pentru un plus de aroma, la final, carnea se afuma cu aroma de lemn de mar.
Gallery