Ziarul Financiar a facut o analiza a celor mai profitabile restaurante din Centrul Vechi al Bucurestiului. Care sunt locurile in care mananca cel mai des bucurestenii, care sunt preturile si cum arata, vezi mai jos.
Centrul Vechi este intr-o continua schimbare. Cladirile vechi se transforma peste noapte in restaurante cochete, strazile mici si inguste devin neincapatoare in fiecare seara, iar localurile care se inchid sunt inlocuite rapid de altele noi.
Unele restaurante insa reusesc sa reziste si chiar sa castige an de an noi clienti. Fie ca sunt locuri cu traditie, fie ca au o mancare foarte buna, fie mizeaza pe preturi mai mici, se pare ca au gasit reteta succesului. Vezi care sunt cele mai profitabile restaurante din Centrul Vechi al capitalei, conform Ziarului Financiar.
1. Caru' cu bere
Nu doar ca este cel mai profitabil restaurant din Centrul Vechi, dar este si cel mai vizitat. Reprezinta primul popas al turistilor si o optiune excelenta pentru localnicii pasionati de bucataria traditionala. Interiorul spectaculos, preparatele traditionale, ambianta si reprezentatiile artistice il fac numarul 1 ca recomandare turistica.
Dincolo de atmosfera romaneasca, restaurantul a cucerit mai multe segmente de consumatori: ei au meniuri speciale de pranz de numai 22,4 lei, meniuri pentru studenti la 11,9 lei si meniuri speciale pentru pensionari, la doar 9,9 lei.
Un local foarte spatios in care la orice ora ai merge, gasesti agitatie multa. Prieteni care se povestesc si impart cate un metru de bere, gurmanzi care se infrupta din platourile imense de mancare - multa galagie, dar si multa voie buna. Preturile sunt mici la bautura, in comparatie cu alte localuri din Centrul Vechi, iar mancarea, desi poate parea scumpa, vine in portii foarte mari.
3. Divan
Un restaurant deosebit, care si-a castigat clientii atat prin calitatea mancarii, cat si prin prezentare. Amenajat in stil oriental, cu chelneri imbracati in tinute specifice Turciei si un meniu atent ales, Divan s-a impus ca unul din cele mai bune restaurante cu specific international din Centrul Vechi. Preturile sunt medii, iar o masa de persoane ajunge undeva la 60 lei, iar bucatarul turc te convinge cu mancarurile sale.
Proprietarul restaurantului, Andrei Iusut, tocmai a deschis si un restaurant cu specific grecesc, MEZE Taverna. Poti vedea aici fotografii si meniu.
Lacrimi si Sfinti este un restaurant deosebit - nu doar ca este restaurantul lui Mircea Dinescu, dar o seara petrecuta aici poate fi o evadare din cotidian. Specificul romanesc din meniu este accentuat de numele complet deosebite date mancarii, iar retetele vechi de 100 de ani sunt "reinterpretate si reasezate". Nu doar ca aici se mananca bine, dar si restaurantul in sine este o atractie - el a fost amenajat de Corvin Cristian, arhitectul celor mai frumoase localuri din Centrul Vechi, si te surprinde cu cele mai indraznete detalii.
5. City Grill
La fel ca si primul restaurant din acest top, restaurantul City Grill apartine afaceristului Dragos Petrescu si mizeaza pe mancare romaneasca buna si preturi speciale. Atmosfera este una intima si relaxata - poti veni aici fie cu familia, fie cu prietenii, iar nota de plata nu va fi foarte mare. Un meniu de pranz costa 18 lei, iar unul de cina 20.